bisz Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 mam problem z polskimi literami, ale nie taki ze są krzaki, instalowalem ariala 1250 i polskie iltery sa pozamieniane w sposob nastepujacy : ą->ż ę->ń ó->ć ł->ż ż->ż ź->ż ć->ó ń->ń i teraz to juz nie wiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 moja konfiguracja mplayera, spbóbuj z tym $ cat gui.conf enable_audio_equ = "no" vo_driver = "xv" vo_panscan = "0,000000" vo_doublebuffering = "yes" vo_direct_render = "no" vo_dxr3_device = "/dev/em8300-0" v_framedrop = "0" v_flip = "0" v_ni = "no" v_idx = "1" v_vfm = "ffmpeg" a_afm = "ffmpeg" vf_pp = "no" vf_autoq = "0" vf_lavc = "no" ao_driver = "alsa" ao_volnorm = "no" softvol = "no" ao_surround = "no" ao_extra_stereo = "no" ao_extra_stereo_coefficient = "1,000000" dvd_device = "/dev/dvd" cdrom_device = "/dev/cdrom" osd_level = "1" sub_auto_load = "yes" sub_unicode = "no" sub_pos = "100" sub_overlap = "no" sub_cp = "cp1250" font_factor = "0,750000" font_name = "/usr/share/fonts/Microsoft/CoreFonts/arial.ttf" font_encoding = "unicode" font_text_scale = "5,000000" font_osd_scale = "6,000000" font_blur = "2,000000" font_outline = "2,000000" font_autoscale = "3" cache = "no" cache_size = "2048" playbar = "no" load_fullscreen = "no" show_videowin = "yes" stopxscreensaver = "yes" autosync = "no" autosync_size = "0" gui_skin = "PowerPlayer" gui_save_pos = "no" gui_main_pos_x = "-2" gui_main_pos_y = "-2" gui_video_out_pos_x = "-1" gui_video_out_pos_y = "-1" dalej są wpisy z eq_band musisz tylko sobie poprawić ścieżkę do fontów, bo pewnie tego Ariala sobiei schowałeś gdzie indziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Ewentualnie u siebie na stronie napisałem taki na przyszłość tutorialik co i jak z mPlayerem... Zapraszam do lektury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi