popell Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 Witam jest jakas wtyczka do movie playera by on odtwarzal filmy z rozsrzerzeniem .avi bo proboje i jakos nie idzie a moze polecacie inny program do ogladania filmow ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 Ja uzywam Mplayer. Zainstalowalem yum`em. A to ze ci nie chce odtwarzac .avi tzn. brak kodekow. oto one--> kodeki Sciagasz je, rozpakowujesz gdzie chcesz, zmieniasz nazwe folderu na "win32" i przenosisz do folderu "/usr/lib/" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Sierpień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 to jest konsolowy odtwarzacz czy nie ?? bo jak tak to nie zabardzo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 Tak i nie. Dziala on z konsoli ale takze jest nakladka graficzna (mplayer-gui chyba), posiada obsluge skorek i takie tam bajery. Automatycznie wczytuje napisy i pozwala je otworzyc z innej lokalizacji niz film sie znajduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 to jest konsolowy odtwarzacz czy nie ?? bo jak tak to nie zabardzo :/ Zainstaluj i przejrzyj menu... albo wpisz w konsoli gmplayer Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 Ja najchętniej korzystam z Kaffeine (wymaga zainstalowanych bibliotek KDE). Bardzo przyjemne narzędzie - polecam. Oczywiście podstawa to kodeki, bez nich żaden odtwarzacz nie odpali .avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 A ja korzystam z domyslnego, Gnome'owego odtwarzacza - Totem. Imho świetna sprawa - prosty i wygodny. A zaopatrzony w te pluginy do gstreamera odtworz wszytsko (poza niektórymi WMV'ami ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi