Skocz do zawartości

Fc2 Ineo

rambo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!

Jestem nowym użytkownikiem fc2 core przez 2 miesiace nie miałem problemów az dotąd kiedy kupiłem sobie drugiego kompa :D . Na 1 posiadam (_linuxa_ → Linuksa) ORT i neo z modemem sagem , a na 2 wina xp B) Probowałem udostepnic polaczenie w (_linuxa_ → Linuksa) ORT ale mi sie nie udało jak byscie mogli napisac jak to sie robi??? :unsure:

Probowałem udostepnic polaczenie w (_linuxa_ → Linuksa) ORT ale mi sie nie udało jak byscie mogli napisac jak to sie robi??? :unsure:

Np. 4. temat od góry http://www.google.pl/search?num=100&hl...=Szukaj&lr=

Jestem nowym użytkownikiem fc2 core

BTW - niedługo wyjdzie FC6, może czas na jakiś upgrade?

Pozdr,

W.

nie umiem tego zrobic moze popełniam jakis beznadziejny błąd :o
Byc moze, ale widzisz problem polega na tym, ze nikt tu nie siedzi juz pod FC2, a ilosc zmian jest ogromna i dotycza one nie tylko bezposrednio maskarady/iptables ale i wielu innych spraw majacych wplyw na to czy dana rzecz dziala czy nie (np zmiany w kolejnych kernelach, SELinux) i obawiam sie, ze trudno bedzie Ci tu o pomoc...

Przejdz na FC5 a bedziesz mial wiekszosc problemow rozwiazanych zanim zadasz pytanie, czyli wystarczy uzyc Szukaj na forum...

Pozdro

Miałem fc5 ale tam nawet neostrady nie mogłem zainstalować

Bo widocznie nie poczytałeś i próbowałeś instalować starym sposobem - tzn. sterowniki eagle-usb. IMHO instalacja Neostrady w FC5 jest tak banalna, że już łatwiejsza być nie może. I jest świetnie wytłumaczona na forum.

A w fc5 mozna udostepnic polaczenie (neostrade) i przekierowac porty

Uwspólnianie chodzilo nawet pod FC2 lub 3 calkiem znosnie :)

A co do uwspólniania, to jak sobie nie poradzisz do poniedzialku to wygrzebie gdzies notatki, jak to bylo pod FC2/3. Teraz niestety nie mam do nich dostepu. Moze cos pomoga.

Ustawiles DHCP? Kompy (_wogóle_ → w ogóle) ORT sie widza? Jakie XP ma polaczenie - IP, DNS, etc.???

Uwspólnianie chodzilo nawet pod FC2 lub 3 calkiem znosnie :)

A co do uwspólniania, to jak sobie nie poradzisz do poniedzialku to wygrzebie gdzies notatki, jak to bylo pod FC2/3. Teraz niestety nie mam do nich dostepu. Moze cos pomoga.

Ustawiles DHCP? Kompy (_wogóle_ → w ogóle) ORT sie widza? Jakie XP ma polaczenie - IP, DNS, etc.???

1 Komp Win xp

Ip:192.168.0.1

maska 255.255.255.0

2komp fc2

Ip:192.168.0.2

maska 255.255.255.0

brama 192.168.0.1

Dnsy od neostrady

Kompy podlaczone sa kablem sieciowym crooss. Siec mam dobrze zrobiona bo sie pinguja ale nie potrafie udostepnic polaczenia w fc2 jak na pierwszym kompie udostrepnie polaczenie to w linuksie dziala internet