Skocz do zawartości

Invalid Pure Specifier (only `= 0' Is Allowed) Before ‘;’ Token

rajcho

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie

komunikat wystepujacy w temacie pojawia mi sie kiedy wpisuje w make przy instalacji jednej aplikacji, moze ktos mi pomoc co moge zrobic?? wlasnie zrobilem upgrade gcc i w niczym to nie pomaga. Ponizej jest caly komunikat bledu.

Making all in src
make[1]: Entering directory `/home/ja/Desktop/vdp-1.2.tar.gz_FILES/vdp-1.2/src'
if g++ -DPACKAGE_NAME=\"vdp\" -DPACKAGE_TARNAME=\"vdp\" -DPACKAGE_VERSION=\"1.2\" -DPACKAGE_STRING=\"vdp\ 1.2\" -DPACKAGE_BUGREPORT=\"\" -DPACKAGE=\"vdp\" -DVERSION=\"1.2\"  -I. -I. -I/usr/local/include/pfs-1.2   -I/usr/local/include      -O3 -MT vdpcmp.o -MD -MP -MF ".deps/vdpcmp.Tpo" \
  -c -o vdpcmp.o `test -f 'vdpcmp.cpp' || echo './'`vdpcmp.cpp; \
then mv -f ".deps/vdpcmp.Tpo" ".deps/vdpcmp.Po"; \
else rm -f ".deps/vdpcmp.Tpo"; exit 1; \
fi
csf_filter.h:14: error: invalid pure specifier (only `= 0' is allowed) before ‘;’ token
otf.h:14: error: invalid pure specifier (only `= 0' is allowed) before ‘;’ token
nonlinearity.h:15: error: invalid pure specifier (only `= 0' is allowed) before ‘;’ token
cortex_transform.h:14: error: invalid pure specifier (only `= 0' is allowed) before ‘;’ token
make[1]: *** [vdpcmp.o] Blad 1
make[1]: Leaving directory `/home/ja/Desktop/vdp-1.2.tar.gz_FILES/vdp-1.2/src'
make: *** [all-recursive] Blad 1

Dodam tylko ze probowalem juz nawet wejsc w wymienione trzy bibloteki i z przypisania NULL pozmienialem na '0' ale po tym kroku pojawilo sie jeszcze wiecej bledow.

zaraz poszukam o co chodzi z tym compat. Moze mi sie uda to uruchomic.

Jest to aplikacja od mojego promotora do porownywania dwoch obrazow. Powiedzal ze nikt do tej pory nie mial problemu z jej instalacja, a jednak ja je mam i stwierdzil ze musze sobie z tym poradzic. Zastanawiam sie czy moze jest to zalezne od dystrybucji ale jak dla mnie, mimo ze jesli chodzi o linuksy to jestem zielony, byloby to bardzo dziwne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...