rajcho Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 witajcie komunikat wystepujacy w temacie pojawia mi sie kiedy wpisuje w make przy instalacji jednej aplikacji, moze ktos mi pomoc co moge zrobic?? wlasnie zrobilem upgrade gcc i w niczym to nie pomaga. Ponizej jest caly komunikat bledu. Making all in src make[1]: Entering directory `/home/ja/Desktop/vdp-1.2.tar.gz_FILES/vdp-1.2/src' if g++ -DPACKAGE_NAME=\"vdp\" -DPACKAGE_TARNAME=\"vdp\" -DPACKAGE_VERSION=\"1.2\" -DPACKAGE_STRING=\"vdp\ 1.2\" -DPACKAGE_BUGREPORT=\"\" -DPACKAGE=\"vdp\" -DVERSION=\"1.2\" -I. -I. -I/usr/local/include/pfs-1.2 -I/usr/local/include -O3 -MT vdpcmp.o -MD -MP -MF ".deps/vdpcmp.Tpo" \ -c -o vdpcmp.o `test -f 'vdpcmp.cpp' || echo './'`vdpcmp.cpp; \ then mv -f ".deps/vdpcmp.Tpo" ".deps/vdpcmp.Po"; \ else rm -f ".deps/vdpcmp.Tpo"; exit 1; \ fi csf_filter.h:14: error: invalid pure specifier (only `= 0' is allowed) before ‘;’ token otf.h:14: error: invalid pure specifier (only `= 0' is allowed) before ‘;’ token nonlinearity.h:15: error: invalid pure specifier (only `= 0' is allowed) before ‘;’ token cortex_transform.h:14: error: invalid pure specifier (only `= 0' is allowed) before ‘;’ token make[1]: *** [vdpcmp.o] Blad 1 make[1]: Leaving directory `/home/ja/Desktop/vdp-1.2.tar.gz_FILES/vdp-1.2/src' make: *** [all-recursive] Blad 1 Dodam tylko ze probowalem juz nawet wejsc w wymienione trzy bibloteki i z przypisania NULL pozmienialem na '0' ale po tym kroku pojawilo sie jeszcze wiecej bledow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 Chyba jak wcześniej radzę załatwi to compat-gcc32? A komend by go uruchomić to już na forum poszukaj. I o compat też. Jak nie pójdzie na compat, to daj znak Ale może też się lepsi w programowaniu wypowiedzą? Zapraszam do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 A co to za aplikacja? Nie to żeby coś, ale to troszkę dziwne... a to dlatego, iż powszechnie wiadomo, że gcc nie pozwala na inicjalizację funkcji czysto wirtualnych NULL-em, jedynie 0... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajcho Napisano Sierpień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 zaraz poszukam o co chodzi z tym compat. Moze mi sie uda to uruchomic. Jest to aplikacja od mojego promotora do porownywania dwoch obrazow. Powiedzal ze nikt do tej pory nie mial problemu z jej instalacja, a jednak ja je mam i stwierdzil ze musze sobie z tym poradzic. Zastanawiam sie czy moze jest to zalezne od dystrybucji ale jak dla mnie, mimo ze jesli chodzi o linuksy to jestem zielony, byloby to bardzo dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 Gcc w wersji poniżej 4.0.2 Ci to skompiluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajcho Napisano Sierpień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 hmmm to dziwne, bo zanim zrobilem upgrade to tez nie moglem zainstalowac, a dopiero po nim mam wersje 4.0.2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 Najwidoczniej byly i inne bledy. // Sprawdzilem na starszej wersji, wszystkie typy inicjalizacji przechodza: o, NULL, 0L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajcho Napisano Sierpień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 z ciekawosci zajrzalem na sourceforge'a i znalazlem nowsza wersje tej aplikacji i przeszla bez problemu. Wiec mysle ze usuneli jakies bledy. Wszystko juz dziala bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi