zbyszekduzy Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Witam Próbowałem postawić fedore po ściągnięciu i nagraniu płytek. Efekt ten sam po kilku próbach - po wejściu w instalatora pakietów (dodaj usuń programy) - wyswietla się infofmacja w stylu "unable to retrive software information" lub jakoś tak i program się zamyka. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 sprawdź płyty mediacheckiem. Jeżeli będzie OK, to sprawdź sumy kontrolne obrazów, jeżeli posiadasz. Sumy są w sha1, nie md5! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Sierpień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 sprawdź płyty mediacheckiem. Jeżeli będzie OK, to sprawdź sumy kontrolne obrazów, jeżeli posiadasz. Sumy są w sha1, nie md5! jak się sprawdza sumy kontrolne obrazów ? gdzie one są ? i co to jest mediacheck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Jak włączasz instalację pyta się, czy sprwdzić poprawność nośników. Sprawdziłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Sierpień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Jak włączasz instalację pyta się, czy sprwdzić poprawność nośników. Sprawdziłeś? nośniki niby w porządku były ;( a jak się sprawdza sumy kontrolne obrazów iso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 jak się sprawdza sumy kontrolne obrazów ? gdzie one są ?Przejdź do katalogu w którym masz obraz(y) płyt(y) sha1sum nazwa_obrazu.iso Pokażą się cyferki. Jeśli ściągałeś obrazy płyt CD a nie DVD, to operację powtórz dla wszystkich obrazów. Potem na serwerze w tym samym katalogu, z którego ściągałeś obrazy powinien być plik SHA1SUM - ściągnij go i sprawdź czy cyferki, które pokazała Ci komenda sha1sum są takie same jak w tym pliku. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Sierpień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 I nadal nie wiem co z tym fantem.. ktoś pisał żeby nie tworzyć iso na facie -dlaczego ? interesuje mnie to bo płytki były ciągane pod windą a mam go na FAT32 może to to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Sierpień 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Przejdź do katalogu w którym masz obraz(y) płyt(y) sha1sum nazwa_obrazu.iso Pokażą się cyferki. Jeśli ściągałeś obrazy płyt CD a nie DVD, to operację powtórz dla wszystkich obrazów. Potem na serwerze w tym samym katalogu, z którego ściągałeś obrazy powinien być plik SHA1SUM - ściągnij go i sprawdź czy cyferki, które pokazała Ci komenda sha1sum są takie same jak w tym pliku. Pozdr, W. oki pod windą chcę to obejrzeć gdzie wpisać to sha1sum nazwa_obrazu.iso Czy ta komenda działa tylko pod działającym linem po wpisaniu jej w konsoli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 Czy ta komenda działa tylko pod działającym linem po wpisaniu jej w konsoli ? Tak, trzeba to pod Linuksem w konsoli wpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2006 oki pod windą chcę to obejrzeć gdzie wpisać to sha1sum nazwa_obrazu.isoNapisalemCi w innym watku, ale masz i tutaj http://www.google.com/search?hl=pl&q=w...Szukaj+w+Google Dodatkowa uwaga: nie uzywaj pod winda zadnych dopalaczy typu Download Accelerator it - zwykle obraz przez nie poskladany bedzie mial zwalone sumy. Jedyne bezpieczne narzedzie pod winde to bittorrent Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Sierpień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2006 NapisalemCi w innym watku, ale masz i tutaj http://www.google.com/search?hl=pl&q=w...Szukaj+w+Google ten link nie jest najlepszy ;( ale ten http://www.irnis.net/ lub ten http://www.irnis.net/files/acsvi.exe prowadzą do kalkulatora sum kontrolnych plików np obrazów iso widzianych w Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003-po polsku b.prosty w obsłudze liczy sha-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2006 Jedyne bezpieczne narzedzie pod winde to bittorrent Ja zawsze ściągam na windzie flashgetem i jeszcze mi się nie zdarzyło, aby mi się sumy nie zgadzały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2006 A ja sciagalem wszytkim, tylko nie z torrentów. Efekt? Mam po jednym zwalonym egzemplarzu do 1, 2 i 5CD, dwa zwalone egzemplarze 3CD i pojedyncza sprawna plyte nr 4 Moja rada - uzywac torrentów! EDIT: Ale posiadam oczywiscie komplet sprawnych plyt do instalacji Fedory i na niej wlasnie siedze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Sierpień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2006 Ja zawsze ściągam na windzie flashgetem i jeszcze mi się nie zdarzyło, aby mi się sumy nie zgadzały. A mi sie juz zdazylo. Najlepiej uzywac klienta FTP lub jakiegos torrenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Sierpień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2006 Nawet jak jest zwalony obraz, to zrób tak: 1) Zacznij sciągać bittorrentem, ale wyłącz 2) Skopij do katalogu, gdzie sciąga bittorrent sciągnięte pliki, te błędne i te dobre 3) Włącz bittorrenta 4) Przy odrobinie szczęścia nie będziesz sciągał całego pliku od nowa, ale tylko złe fragmenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi