@WalDo Napisano Sierpień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2006 W zasadzie cały problem zawiera się w temacie Mam XFCE 4.4 Beta2 i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że klawisze Ctrl-Fx przełączają pomiędzy pulpitami. Wkurza mnie to, bo przyzwyczaiłem się np. do zamykania zakładek w Operze przez Ctrl-F4 i teraz zamiast zamknąc ładnie zakładkę "teleportuję się" na 4. pulpit. W dokumentacji nic o tym nie ma, wygooglować też nic mi się nie udało. Może ktoś zna jakiś ukryty (lub nie) ficzer, który pozwala na przedefiniowanie domyślnych skrótów klawiszowych w XFCE? [Edit]Nie ma to jak pomóc samemu sobie Znalazłem wreszcie Dla potomnych, może się przyda: 1.Odpalić "Menedżera Ustawień XFCE" 2.Wybrać "Menedżer Okien" 3.Przejść na zakładkę "Klawiatura" 4.Utworzyć nowy profil (pod okienkiem gdzie wpisano 'Default' kliknąc "+ Dodaj") z dowolną nazwą 5.W okienku "Polecenie" odszukać Oszar 1, Obszar 2 itd 6.Dwukliknąć na Obszar 'n' i podać własny skrót (ja po pokazaniu się okienka kliknąłem Shift-Ctrl-F4 dla "Obszar 4") i po zawodach. Jeszcze sprawdzę, czy ten profil będzie teraz wybierany po przelogowaniu czy znowu ustawi mi się na 'Default' Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi