bisz Napisano Sierpień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2006 Na tym forum poruszalem temat problemu z mountowaniem jednego dysku, okazalo sie ze dysk mowiac krotko glebi. Nie bylo na nim az tak bardzo cennych danych no ale jednak sporo troche dla mnie znaczacych zdjec, podpialem ten dysk pod windows i zaczalem dobrym programem pt ontrack, probowac odzyskac dane, program ten ma opcje wyboru systemu plikow co mu ulatwia sprawe lecz systemu ext3 wybrac nie mozna bylo, ale jest opcja skanu bez jakichkolwiek informacji o strukturze czy systemie plikow, czyli poprostu sektor po sektorze i to co mu wyglada na plik uklada wg rozszerzen, no i tak tez zrobilem, odzyskuje, powiedzmy 70% jpg-ow ale niektore sa np ze skazami typu kreska w srodku lub od polowy w dol jakas kaszana, zatem pytanie moje takie czy jest jakies oprogramowanie poswiecone odzyskiwaniu danych z konkretnie tego systemu plikow ext3 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2006 Po szybkich poszukiwaniach znalazłem: to i to. Spróbuj tuch programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2006 powiedzmy 70% jpg-ow ale niektore sa np ze skazami typu kreska w srodku lub od polowy w dol jakas kaszanaObawiam się, że te kreski to ślady bad sectorów - lepiej nie będzie. Program odzyskał co się dało, a jak trafił na bad sector to czytał najlepiej jak potrafił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi