jumponcash Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Ocencie opis tej dystrybucji który dokonalem wraz z kolegami i kolezankami ze studium informatycznego to są nasze prace semestralne w środku znajdziecie: OPisy Dystrybucji Instalacja Wymagania systemowe Oprogramowanie Przeznaczenie Wady i Zalety Dostepność http://www.bestos.ovh.org/informatyka.php?wiersz=pps.txt http://www.systemy.cba.pl/linux.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Ocencie opis tej dystrybucji który dokonalem wraz z kolegami i kolezankami ze studium informatycznego to są nasze prace semestralne w środku znajdziecie: http://www.systemy.cba.pl/linux.php tzw. sumy kontrolnej (md5sum) w celu wykrycia ewentualnych błędów transmisji. sha1sum dla FC5 Wady: stosunkowo powolne działanie ?? Pewnie nie była skonfigurowana do końca , i masę (usług )services było włączonych no i tam takie , w porównaniu do FC4 i Suse to FC5 do demon prędkości – moje zdanie Ubogi ten opis Fedory w porównani z Suse a z Mandrivą to już woglę Mandrake Linux to już nie istnieje Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 Linspire czyli dawniej Lindows (nazwe zmieniono po procesie wymierzonym przez Microsoft Windows) Kiedy to Windows uzyskał świadomość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 szczerze mowiac opisy bardzo ubogie, poruszyliscie wiele aspektow, jednak bardzo powierzchownie, moim zdaniem lepsze byloby porownanie tych systemow pod opisywanymi wzgledami, z mojego doswiadczenia Fedora wypada np. lepiej pod wzgledem wydajnosci do sporej czesci dystrybucji (tak jak wspomnieli koledzy wczesniej - kwestia konfiguracji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2006 kiedyś czytałem jakieś porównanie kilku dystrybucji Linuksa i najbardziej rozbawiły mnie "wady" -> "powolność w działaniu" i "długi czas instalacji"... porażka jeśli chodzi o stronę -> szata graficzna to rzecz gustu, wiadomo ale moglibyście zadbać o to, żeby prezentowane informacje były czytelniejsze, znajdzcie sobie lepszy hosting, są dobre darmowe serwery, nie doklejające reklam, choćby np. ovh.pl, bo aktualnie strona jest tak pooblepiana reklamami, że ciężko się na niej połapać :/ cba.pl w rankingach darmowego hostingu często ma wpis -> "uciążliwe reklamy" pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lone_wolf Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 Z tego co mi wiadomo to właśnie kernel.org stoi na fedorze, przynajmniej niedawno tak było a nie chce mi się teraz nmapem bawić. Miałem SuSe i wróciłem do fedory. Opinie o szybkości tego distro są mocno przesadzone.SLED jest faktycznie szybszy od fedory ale RHEL również, tego ostatniego akurat mam na dysku. Oba systemy są komercyjne więc to zupełnie inna bajka. Co do wydajności to też nie takie proste. Musiałbyś mieć obok siebie dwa identyczne komputery, jeden z fedorą a drugi z suse.Oba systemy musiałyby być jak najbardziej optymalnie skonfigurowane.Na obu musiałyby zostać wykonane te same zadania, np kompilacja dużego programu czy coś w tym stylu.Dopiero po dokładnym pomiarze czasu wykonania mogłaby zostać wydana opinia.Teraz wsparcie techniczne. Zaglądałem na forum suse. Nie umywa się do forum fedory.Osoba korzystająca pierwszy raz z fedory na podstawie samego FAQ i wiki odnajdzie się błyskawicznie w tym systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2006 " mieści się na czterech płytach CD" O ile pamiętam to na 5. Do zalet dodałbym częste aktualizacje pakietów. W przeciwieństwie do rzadkich i z dużym opóźnieniem wydawanych aktualizacji w np. SUSE (nie wiem jak jest w OpenSUSE, może są już bardziej na bieżąco) Na temat pewnych "nieścisłości" w sekcji "wady" wypowiedzieli się już wcześniej inni. Od siebie dodam, że czas uruchamiania programów w SUSE w moim przypadku był zauważalnie większy i porównywalny z szybkim IMHO Ubuntu. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jumponcash Napisano Wrzesień 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 a tu takie małe ulepszenie w oglądaniu http://www.bestos.ovh.org/informatyka.php?wiersz=pps.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 http://bestos.ovh.org/download/FedoraCore.pps zapraszam do linka- BTW wydystylujcie do PDF i prezentacji w opendocument Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 wywaliłbym nadal te wszystkie reklamy allegro itd... ale skoro chcesz na tej stronie "zarabiać"... te śmieszne "dodaj do koszyka" na dole strony, to też można sobie podarować, jak ktoś chce kupić książkę to i zrobi to na stronie sklepu internetowego... button "masz problem wejdz na forum" to jest problem dział artykuły - sieczka księga gości - kolory dobierał niewidomy, a pies przewodnik spał? merytoryki nie sprawdzałem, bo się na tym nie znam myślę, że jeszcze trochę nad tym przysiedzicie, to stronka będzie miała wartość użytkową pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jumponcash Napisano Wrzesień 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 wywaliłbym nadal te wszystkie reklamy allegro itd... ale skoro chcesz na tej stronie "zarabiać"... te śmieszne "dodaj do koszyka" na dole strony, to też można sobie podarować, jak ktoś chce kupić książkę to i zrobi to na stronie sklepu internetowego... no dwie ksiązki sprzedałem za 50 zl ludzie szukając informacji natykają sie na ksiązki ktore mogą im (_pomuc_ → pomóc) ORT i kupują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 szacunek to zmien ta ksiazke Fedora Core 2 na jakas aktualniejsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2006 http://bestos.ovh.org/art.php?wiersz=terminy.txt nie kelner tylko kernel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi