kamillys Napisano Wrzesień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2006 Ubuntu akurat 2 razy instalowałem i 2 razy mi padł... pierwszy raz(5.04->5.10) po aktualizacjach(drugiego dnia), a drugi raz(6.06) po modyfikacjach w grubie(były potrzebne, a kofigurowałem nie takie rzeczy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Wrzesień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2006 Mi Kubuntu lubiło siadać dzięki mojemu VooDoo 2, którego sie pozbyłem . Sam zmieniał xorg.conf . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 Widziałemże kilka osób pobrało FedoraFast. Prosze o testowanie. Niedługo wychodzi FC6. Chce ułatwić życie i prosze o testy FF i dawanie wyników TU. Chce wiedzieć, czy dobrze działa. Nie miałem okazji osobiście przetestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Wrzesień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2006 Nie wiem ale czy ty to testowales ? bo np: w skrypcie fast masz bledy przy zmiennych uzywasz & zamiast $ export FAST_HOME=&HOME/.fast/ . . . su -c "&FAST_HOME/fast_script" przez co skrypt sie pluje, po poprawieniu tego na $ i odpaleniu ponownie przechodzi dalej i znów sypie bledem: Podaj haslo root-a Ustawianie repozytoriów blad: http://dries.ulyssis.org/rpm/RPM-GPG-KEY.dries.txt: import read failed(-1) . /root/.fast//fast_script: line 5: 21269 Naruszenie ochrony pamieci rpm --impor t http://dries.ulyssis.org/rpm/RPM-GPG-KEY.dries.txt Usuwanie starego Totem'a. Zostanie on zastapiony totem-xine. OK? [y/N] Dalej nie testowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Wrzesień 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2006 Osobiście powiem, że nie testowałem, ale nie ciągnie mnie by spróbować... Mimo, że kolejny raz instalowałem, dzisiaj, wolę osobiście (znowu!) zrobić to ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Wrzesień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2006 Ciekawa sprawa ale blad przy rpm --import http://dries.ulyssis.org/rpm/RPM-GPG-KEY.dries.txt ma nawet frog moze by ktos sprwdzil o co biega. Aha moze sie ktos podzielic tym spolonizowanym frogiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Wrzesień 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2006 THX za przetestowanie i przekazanie bledów. wersja 0.3a bedzie poprawiona Zmiany: zmiany z & na $ w potrzebnych miejscach usuniete linie: rpm --import http://dries.ulyssis.org/rpm/RPM-GPG-KEY.dries.txt Usuniete repozytoria:core, extras, updates. Sa one instalowane na dzien dobry. Jak ktos nie chce sciagac drugi raz, niech poprawi sobie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Wrzesień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2006 Kolejne pytanie dlaczego wrzucasz starsza Jave skoro juz nawet frog instaluje nowsza ?. Mozesz wrzucic tu tego spolszczonego froga ?, nie chce mi sie na nowo go tlumaczyc skoro juz jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 Niestety mam obecnie malo wolnego czasu(skola robi swoje). W weekend poprawie FFasta i polonizuje Froga. Cos jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 Reszta chyba jest OK, choć nie wiem czy te zabiegi z repo nie są powodem tych problemów, które mam ostatnio tutaj: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=11678 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Wrzesień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2006 Macie jakieś jeszcze pomysły? Jak tak to śmiało! Mniej roboty będzie to zainstalowaniu FC6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Październik 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2006 Odświerzam temat. Ma ktoś jakieś pomysły? testował ktoś Fedora Fast na FC6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Wyszła wersja dla Fedory 6. Zapraszam do testowania i kożystania, jeżeli jest w porządku. https://sourceforge.net/projects/fast-fedora-pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Na marginesie taki program powinien być pisany w PyGTK czy podobnej bibliotece opartej na GTK. Fedora Core 6 jest dystrybucją z domyślnym GNOME i jest do niego przystosowywana, także używanie QT w programie który miałby pomóc noobowi w konfiguracji systemu byłoby wielkim nieporozumieniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Wyszla wersja dla Fedory 6. Zapraszam do testowania i kozrzystania, jezeli jest w porzadku. [...] Creating jre1.5.0_09/lib/deploy.jar Done. cp: nie mozna wykonac stat na `/home/waldo/.fast//data/java.sh': Nie ma takiego pliku ani katalogu /home/waldo/.fast//fast_script: line 17: /etc/profile.d/java.sh: Nie ma takiego pliku ani katalogu i na tym konczy dzialanie. Gdzie/kiedy ustawiana jest zmienna $FAST_HOME? Korzysta z niej fast-script, ale jej nie ustawia [Edit]Jeszcze takie drobiazgi No Match for argument: mplayer-skins No Match for argument: flash-plugin No Match for argument: rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi