Haspet Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Waldo, mi dziala, jezeli uruchamiasz FastFedora jako zwykly uzytkownik i masz w katalogu, katalog ~/.fast/ w katalogu domowym, uzytkownika, którym otwierasz FastFedora, ale zapewne o tym wiesz. ( troche duzo slów Katalog xD ) A co do tych drobiazgów to: mplayer-skins - to zainstalowalo mi akurat, ok flash-plugin - jest w repozytoriach, macromedii, a oryginalnie w FC 6, tych repozytori nie ma, trzeba samemu je wladowac, http://macromedia.rediris.es/site_ri.html, a specjalnie dla FC 5 i FC 6 plik dla repo jest tutaj: http://macromedia.mplug.org/faq.html#fedora rar - zamiast rar byc powinno unrar Chcialbym podziekowac twórcy FastFedora, poniewaz rozwiazal mój problem, z java, który opisalem tutaj: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...amp;#entry73935 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Waldo, mi działa, jeżeli uruchamiasz FastFedora jako zwykły użytkownik i masz w katalogu, katalog ~/.fast/ w katalogu domowym[...]Wiem :-] tak zrobiłem. flash-plugin - jest w repozytoriach, macromedii, a oryginalnie w FC 6, tych repozytori nie ma, trzeba samemu je władowaćDla początkujących (a to głównie do nich jak sądzę jest skierowany skrypt) byłoby lepiej gdyby skrypt zakładał odpowiedni plik *.repo. rar - zamiast rar być powinno unrar Ja to wiem, ale myślimy o początkujacych Ogólnie mój post był raczej skierowany do kamillysa, który jest autorem skryptu Jak testujemy to testujemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Dziś już planowałem kolejną wersję. Wielkie dzięki za wskazanie błędów. Postaram się użyć Javy z jpackage. ==EDIT== Cieszę się, że FastFedora pomaga ludziom. Na swój sposób przyczyniam się do rozwoju Fedory. ==PLANY W FastFedora== 1)Instalacja tylko wtedy. jeśli czegoś nie ma(np: repo Linva, java 1.5.0.09) 2)dodanie do listy repozytoriów "macromedia-i386" w przyszłości 1)Instalacja/konfiguracja AIGLX(jak będą stabilne sterowniki 9xxx dla nvidii) 2)Bóg raczy wiedzieć Może również powstanie RPM z obsługą neo+ jak w Auroksie, tylko że GUI w GTK/python. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Listopad 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2006 Czesc kamillys dodalbym mplayer-gui zamiast lub obok mplayer-skins Poza tym jestem jednak za wybieraniem pakietów do instalacji Sam osobiscie wyrzucilem ze skryptu kilka niepotrzebnych mi drobiazgów. Dodanie repo macromedia masz juz w planach, wiec to by bylo na tyle moich uwag. Jak dla mnie swietna robota Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 FFast 0.4a -wykrywa repo Livny i Javę -dodano mplayer-giu do list pakietów Zrobiłby ktoś RPM-a z sterami do Sagema f@st 800(ten drugi nie wiem jak się nazywa) i konfiguratorem w pygtk/gtk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Grudzień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2006 Chyba zacznę portować do GTK. Będzie to coś w stylu Fedora Frog(wybierz, co chcesz mieć). Postaram się spakować do (_rpma_ → RPM-a) ORT. Co wy na to? Naprawde nie macie żadnych więcej pomysłów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2006 Zrobiłby ktoś RPM-a z sterami do Sagema f@st 800(ten drugi nie wiem jak się nazywa) i konfiguratorem w pygtk/gtk...Proponuje skorzystac ze zrodel UbuNeo, prog jest na gplu. Jedyne co wystarczy zrobić, to skrypt głowny instalacyjny (napisany w bashu) dostosować do fc. Nakladka pyGTK (po zmianie grafiki) rowniez szybko moze byc przerobiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Marzec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2007 Projekt jutro obchodzi pierwszą rocznicę. 100 lat! Plany na przyszłość: -dorzucenie sterów neo+ -wyrzucenie Javy gdy na GPLu będzie ========================== Właśnie wydałem v0.4.2. Zawiera sterowniki dla Sagema f@st 800, nie testowałem, ale powinny działać. Jest też osobny skrypt .fast/fast-sagem który służy do instalacji. TODO: -(pół)automatyczna konf. loginu i hasła -Inne modemy...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Październik 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2007 Widzę, że projekt Fast Fedora coś umarł, a Frog ciągnie dalej ostatnia aktualizacja z 2007-08-04. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi