Malroy Napisano Wrzesień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2006 Witam, Przy pierwszym uruchomieniu po instalacji system się wiesza w momencie: "Sprawdzanie zmian sprzętu". Wcześniej jest informacja "Bios error, no PSB or ACPI _PSS objects" - czy ktoś z Was może podać ewentualną przyczynę takiego stanu rzeczy? Może to przez kartę graficzną? Mam taką ---> http://allegro.pl/item128420969_radeon_x80...r_3_tanio_.html i chętnie wymienię na NVidia, może być słabsza, ponieważ z tym radkiem mam na linuksie same problemy, potrzebuję kompatybilnej z linuksem, na PCI-Express - proszę nie brać tego spam. Jestem z Torunia, gdyby ktoś chciał dokonac ymiany, nawet na słabszą grafikę to zapraszam. Aha, FC5 Pozdrawiam Borys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2006 uruchom pudlo z pierwszej plyty i zamiast tylko naciskac enter wpisz linux rescue; olej kreatorki, zamontuj tylko partycje / w /mnt/sysimage; jesli masz partycje boot, tez ja gdzies zamontuj; uzywajac jakiegos edytora tekstu (mc, vi, nano, co tam masz zainstalowane) usun z pliku /boot/grub/menu.lst paramerty jadra rhgb oraz quiet jesli masz pod reka jakiegos Knoppiksa, to mozesz zrobic dokladnie to samo klikajac sobie w kwrite co to da? nic, ale przy uruchamianiu systemu pojawi sie masa komunikatów jadra, która moze cos wniesc do sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2006 "Bios error, no PSB or ACPI _PSS objects"A probowales zaktualizowac BIOS? Poszukaj najnowszej wersji, wgraj, zresetuj do ustawien domyslnych, zrestartuj wylacz w BIOSie opcje "Plug&Play OS" (lub podobnie - chodzi o automatyczny przydzial zasobow) i zobacz czy problem nie zniknie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy__ Napisano Listopad 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2006 Ja mam ten sam problem, wyskakuje mi ten sam komunikat o błędzie. Napisz prosze czy coś na to poradziłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Listopad 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2006 Może trzeba w Biosie wyłączyć ACPI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi