cuberius Napisano Październik 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2006 Witam. Ściągnąłem sobie instalkę FC5 na dvd w celu zainstalowania jej na laptopie. Na dysku mam 2 partycje: 1. ok 28GB (primary) z Win XP 2. ok 67GB (logical) z których jakies 25GB chciałbym przeznaczyć na FC5 Sprawdzanie płytki przebiegło pomyślnie. Wybrałem Create Custom Layout i zaczęły się schody. Kiedy chcę stworzyć partycje linuksowe na drugim dysku ciągle wyskakuje błąd: "Nie można przydzielić partycji jako podstawowych." Próbowałem różnych kombinacji, nawet na dysku 1. i wciąż to samo... Ktoś ma jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2006 Ściągnąłem sobie instalkę FC5 na dvd w celu zainstalowania jej na laptopie. Na dysku mam 2 partycje: 1. ok 28GB (primary) z Win XP 2. ok 67GB (logical) z których jakies 25GB chciałbym przeznaczyć na FC5 Najpierw usuń logiczną, a dopiero potem wymuszaj primary przy konfiguracji FC5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuberius Napisano Październik 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2006 Poskutkowało. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi