Jump to content

KDE 3.2 released

Doriath
 Share

Recommended Posts

Witam

Poradzcie jak zassac te wszystkie pakiety na raz ?

Podaje w konsoli wget adres_stronki i sciaga mi tylko plik html'owy

Dzieki

hmmm ja proponuję otworzyć np. w mc ftp.us.kde.org/pub/kde/stable/3.2/RedHat/Fedora/i386/

wykonać:

alt +

.... ENTER ;)

i skopiować d jakiegoś katalogu np kde3.2

a pozniej już zrobić to co napisane tutaj (instal lub upgrade)

najłatwiejsze wyjście jakie przychodzi mi teraz do głowy :D

PS a co Wy tak z tym KDE 3.2 .... GNOME 2.4 jest dużo lepsze :mrgreen:

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

PS a co Wy tak z tym KDE 3.2 .... GNOME 2.4 jest lepsze

A widziałeś gdzieś może paczki? Bo ja znalazłem tylko źródła, a przecież nie będę ich kompilował. Ja mam komp 4-letni :cry: A chce tylko potestować.

PS a co Wy tak z tym KDE 3.2 .... GNOME 2.4 jest lepsze

A widziałeś gdzieś może paczki? Bo ja znalazłem tylko źródła, a przecież nie będę ich kompilował. Ja mam komp 4-letni :cry: A chce tylko potestować.

ale o co pytasz ? o paczki do GNOME czy KDE?

==

GNOME 2.4 przeciez jest domyślnie w Fedorze (zostaje ewentualna aktualizacjia pakietów apt'em :) )

KDE 3.2 ---> podałem wyżej w poście ...

GNOME 2.4 przeciez jest domyślnie w Fedorze (zostaje ewentualna aktualizacjia pakietów apt'em :) )

Aaa, nie sprawdziłem :oops: Mi chodziło o nową wersję gnome. Co do aktualizacji przez apt, to ktoś tu podawał adres serwera z update'mi do niego - hehe pare plików po ok. 600 kilo chce się ściągać 12 h :shock: :evil:

Aaa, nie sprawdziłem :oops: Mi chodziło o nową wersję (uaktualnioną) gnome. Co do aktualizacji przez apt, to ktoś tu podawał adres serwera z update'mi do niego - hehe pare plików po ok. 600 kilo chce się ściągać 12 h :shock: :evil: Nice.

Aaa, nie sprawdziłem :oops: Mi chodziło o nową wersję (uaktualnioną) gnome. Co do aktualizacji przez apt, to ktoś tu podawał adres serwera z update'mi do niego - hehe pare plików po ok. 600 kilo chce się ściągać 12 h :shock: :evil: Nice.

nie wiem ... ja w sumie też tu wrzuciłem gdzieś jakieś adresy repozytorium do apta ... a u mnie nie ma problemu z aktualizacją ... no ale nie wiem jakie masz łączę :D

---

Najlepsze jest to że jest duża szansa że przy wydaniu nowej Fedory ma być tam i nowe Gnome ... tylko nie wiadomo czy zdążą do premiery ....

Witam

Zassalem sobie wszystkie pakiety dot. nowego kde.

Probuje instalacji zgodnie z http://fedoranews.org/krishnan/tutorial/kde3.2/ wpisujac sudo rpm -Fvh * i otrzymuje:

# sudo rpm -Fvh *

Przygotowywanie...          ########################################### [100%]

plik /usr/share/icons/hicolor/index.theme z instalacji kdelibs-3.2.0-0.1 jest w konflikcie z plikiem z pakietu gnome-icon-theme-1.0.9-3

wczesniej mialem jeden wiecej z koffeine, wiec go odinstalowalem ale pakietu gnome-icon.... nie moge odinstalowac bo uzywany jest przez nautilusa.

Macie moze pomysl co moge zrobic by stac sie szczesliwym uzytkownikiem KDE 3.2 ? :-)

Dzieki

Witam

[...]

# sudo rpm -Fvh *

Przygotowywanie...          ########################################### [100%]

plik /usr/share/icons/hicolor/index.theme z instalacji kdelibs-3.2.0-0.1 jest w konflikcie z plikiem z pakietu gnome-icon-theme-1.0.9-3

[...]

Dzieki

10 post od góry (moj ;)) ---> http://fedora.pl/pl/forum/viewtopic.php?t=...9&highlight=kde

===

Macie moze pomysl co moge zrobic by stac sie szczesliwym uzytkownikiem KDE 3.2 ? :-)

użytkownikiem to będziesz ... ale czy szczęśliwym??? :roll:

8)

Marcyr czy Ty (_wogule_ → w ogóle) ORT sypiasz lub odchodzisz od kompa ? :-)

Twoja aktywnosc na forum rowna sie 10 :-)

Dzieki nie doczytalem, przykladnie sie kajam i czerwienie :oops:

Marcyr czy Ty (_wogule_ → w ogóle) ORT sypiasz lub odchodzisz od kompa ? :-)

Twoja aktywnosc na forum rowna sie 10 :-)

Dzieki nie doczytalem, przykladnie sie kajam i czerwienie :oops:

no...

8)

wczoraj np. cały wieczorek nie odrywałem się od ... moje Kobietki :D (bez zbereźnych myśli tylko .... ;) )

a dzisiaj włączyłem kompa chyba koło 14 - i jeszcze zdążyłem zrobić ciasto ...

:mrgreen:

no...

8)

wczoraj np. cały wieczorek nie odrywałem się od ... moje Kobietki :D (bez zbereźnych myśli tylko .... ;) )

a dzisiaj włączyłem kompa chyba koło 14 - i jeszcze zdążyłem zrobić ciasto ...

:mrgreen:

...ciasto .... no no no... szacunek :-)

Ja nic nie mysle, sobota wieczor po robocie jedno pifko i lapki nie sa juz tak sprawne na klawiaturze jak byc powinny ;-)

No a ja na razie jestem szczesliwyn uzytkownikem KDE 3.2 :-)

Ale pojawil sie maly problem tematy jakie mam z superkaramby maja jakos domyslnie ustawiony atrybut zawsze nawierzchu lekko to irytujace i jeszcze nie wiem jak sie z tym uporac :-)

...ciasto .... no no no... szacunek :-) [...]

... pomagałem tylko ... mojemu Słonku ;)

[...]

[...], sobota wieczor po robocie jedno pifko [...]

a po pifko to ja zaraz dopiero idę ;) ....

[...]

No a ja na razie jestem szczesliwyn uzytkownikem KDE 3.2 :-)

Ale pojawil sie maly problem tematy jakie mam z superkaramby maja jakos domyslnie ustawiony atrybut zawsze nawierzchu lekko to irytujace i jeszcze nie wiem jak sie z tym uporac :-)

...no powtarzałem już kilkakrotnie:

GNOME + gdesklets ---> lepszejsze rozwiązanko :mrgreen: