trzy_litery Napisano Sierpień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2004 Gdzie moge ustawic jako domyślną sesję KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Sierpień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2004 /etc/sysconfig/desktop DESKTOP="KDE" DISPLAYMANAGER="KDE" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2004 ...albo użyć do tego programu switchdesk: switchdesk KDE Jeśli masz zainstalowany pakiet switchdesk-gui to możesz sobie odpalić graficzną nakładkę. Zmienia tylko ustawienia danego użytkownika, a nie całego systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tonick Napisano Sierpień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2004 W narzedziach systemowych jest tez cos takiego jak Kickstart Configurator. Tam wybieramy Display configuration reszte mozna sie domyslec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 W narzedziach systemowych jest tez cos takiego jak Kickstart Configurator. Ale to służy do robienia konfiguracji dla anacondy - podczas instalacji podajesz tak utworzony plik i nie trzeba już odpowiadać na żadne pytania (przydatne, gdy robi się instalację na kilku-nastu/dziesięciu takich samych komputerach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tonick Napisano Sierpień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2004 Pewnie tak jest, ja nawet nie wiem co to ta anaconda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2004 Anaconda to nazwa instalatora :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charon Napisano Sierpień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2004 Ja, na XFCE4 zmieniłem w inny sposób. W pliku /usr/share/gdm/BuiltInSessions/default.desktop zmieniłem linijkę: Exec=default Na: Exec=startxfce4 I dopiero to pomogło. Pewnie nie jest to zalecany, najlepszy sposób, ale ważne, że działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rura Napisano Październik 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2004 A nie można zrobić tak, żeby każdy użytkownik miał swój ulubiony (_menadżer_ → menedżer) ORT? root-gnome;user1-xfce;user2-blackbox'a ?? Thx za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2005 Gajownik napisał, że swichdesk zmienia ustawienia tylko danego użytkownika, więc chyba można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
periseusz Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 ja napisalem w /etc/sysconfig/desktop "Fluxbox" i nadal kiedy odpala kompa zeby poszedl fb musze "recznie " wybraci sesje juz prubowalem → próbowałem wszystkiego chyba co jest opisane na forum fedora.pl i nic i co ja mam robici ?????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2005 próbowałem wszystkiego chyba co jest opisane na forum fedora.pl i nic i co ja mam robic ? a probowales wedlug oficjalnej dokumentacji fluxboxa? http://klepisko.eu.org/~bartek/fluxdocs/ht...c89.html#AEN112 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi