szczur73 Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Witam Czy ktoś jeszcze iprócz mnie ma taki problem ma problem z downloadem najnowszej Fedory ? Probowałem ściągąć i z polskich serwerów i z amerykańskich a nawet z ruskich. Probowałem przez http i ftp a nawet torrentem. Zawsze podczas zliczania sum kontrolnych mam zły wynik. Mam już trochę dość sciągania i w sumie nie bardzo wiem co może być tego przyczyną. Może ktoś z was też ma problem z nową wersją ? Sz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 sciagasz na partycje fat32? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur73 Napisano Październik 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Sciągam na NTFS, ale próbowałem też ściągać na kompie z linuxem gdzie jest Ext3. To samo. SZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PhockouS Napisano Październik 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2006 Dziwne .. Ja sciagalem Flashgetem ( odradzaja sciagania downloaderami ) a mimo wszystko nie mialem zadnych bledow . Pozostaje Ci pozyczenie od kogos FC 6 . Gdzie mieszkasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiws Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Witam linux-owców!! ja wychodzę z praktycznego punktu widzenia i zrobiłem tak: 1. w win xp w Operze - nie w Firefox-ie - wszedłem na stronę "ftp://ultra.linux.cz/pub/fedora" 2. i wchodziłem katalogi kolejno: - 6 - i386 - iso - wybrać wersję fedory - CD lub DVD 3. nie napotkałem problemu przy ściąganiu, gdy obraz miałem na HD, w nero i wypalenie obrazu płyty instalacja fedory bez problemów. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaweł Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 a ja mieszkam w akadeiku i ze względu na różne śmieszne ograniczenia musiałem Flashgetem ściągać - wtedy uzyskuję w miarę sensowną prędkość ok 100-150KB/s. Jak wyszła FC5 ściągnęłem bez problemu. FC6 ściągałem już kilka razy i plik ISO ma inny rozmiar o kilka KB. Tak czy inaczej spróbowałem nagrać na DVD. W Nero wyskakuje mi komunikat "The entered block size does not correspond to the image length" - nie sotkałem się wcześniej z takim czymś. Ignorowałem i nagrałem DVD. przy bootowaniu wyświetlał tylko że nie może znaleźć kernel image czy coś takiego. Poprosiłem kumpla o ściągnięcie. ściągał Operą i wszystki poszło poprawnie (ja przy ściąganiu nie-downloaderem uzyskałbym max prędkość 10-15 KB/s). Nie wiem dokłądnie co to może być w każdym razie taki ja miałem przypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Ja ściągałem wget'em i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Październik 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2006 Ja sciągałem bittorrentem Co prawda trwało to 4 dni(jestem za NATem i transfer 32KB), ale przynajmniej miałem pewność, że wszystko będzie okey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 Jeśli chodzi o win to tylko na NTFS bo on ma obsługer dużych plików. A co do FlashGet-a to jest ok ściągałem nim FC 5 i teraz FC 6 32bit i 64bit a sha1sum sie zgadzały więc nie widze przeciw skazań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi