piotrekkr Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 witam zainstalowalem sobie fc6 wszystko fajnie i w ogóle (no moze poza centralnym glosnikiem bo przestal dzialac ale to na oddzielny watek juz) no i odpalam kompa ktorys raz z kolei i co kilka uruchomien nie staruja mi srodowisko graficzne tylko musze brac ctrl+alt+F7 i dopiero jest graficzny ekran uruchamiania dodam ze /etc/inittab mam runelevel na 5 wiec niby powinno dzialac a tu raz dziala raz nie :/. Kolejny problem zainstalowalem sobie stery nvidii i jak uruchmim jakis program to strasznie brzydka jest ta ikonka przy kursorze co skjacze (nie wiem jak to nazwac ) tzn wokolo niej robia sie dziwne i brzydkie pixele roznokolorowe i pozatym kursor dziwnie miga :/. I chcialbym to jakos wylaczyc tylko nie wiem jak bede wdzieczny za jakas podpowiedz pozdrawiam //edit zdaje sie ze po instalacji kmod-nvidia w ogóle nie ma zaokraglenia czy tam jakiegos XShape w mplayer(jest takli czarny kwadrat wokolo okna mplyera i w innych program,ach tez nie ma zaokraglonych krawedzi ocb?? czy da sie to jakos wlaczyc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 witam zainstalowalem sobie fc6 wszystko fajnie i (_wogole_ → w ogóle) ORT (no moze poza centralnym glosnikiem bo przestal dzialac ale to na oddzielny watek juz) no i odpalam kompa ktorys raz z kolei i co kilka uruchomien nie staruja mi srodowisko graficzne tylko musze brac ctrl+alt+F7 i dopiero jest graficzny ekran uruchamiania dodam ze /etc/inittab mam runelevel na 5 wiec niby powinno dzialac a tu raz dziala raz nie :/. link Kolejny problem zainstalowalem sobie stery nvidii i jak uruchmim jakis program to strasznie brzydka jest ta ikonka przy kursorze co skjacze (nie wiem jak to nazwac ) tzn wokolo niej robia sie dziwne i brzydkie pixele roznokolorowe i pozatym kursor dziwnie miga :/. I chcialbym to jakos wylaczyc tylko nie wiem jak bede wdzieczny za jakas podpowiedz pozdrawiam K->Centrum sterowania->Uruchamianie programów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekkr Napisano Październik 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 no wczesniej juz szukalem pod chaslem odpalanie x uruchamianie kde itp i nic nie moglem znalezc powiedz chociaz pod jakim haslem szukac bo ja nie wiem ajk to za bardzo nazwac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2006 Piotrku, nie musisz wyłączać tej skaczącej ikonki... Po prostu w pliku /etc/X11/xorg.conf w Section "Module" dopisz: Load extmod i zrestartuj X-y. Nie będzie już problemów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekkr Napisano Październik 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2006 aha rozumiem a czy sa jeszcze jakies moduly ktore powinny byc w tej sekcji a nie ma ich po zainstallowaniu kmod-nvidia?? Aha czy zadziala to napisze jutro bo dzisiaj nie da rady sciagnac i zainstalowac kmod-nvidia bo mi transfer spadl na neo i wszystko strasznie wolno sie ciagnie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi