Skocz do zawartości

Kilka Problemow Z Kde I Kursorem Fc6

piotrekkr

Rekomendowane odpowiedzi

witam zainstalowalem sobie fc6 wszystko fajnie i w ogóle (no moze poza centralnym glosnikiem bo przestal dzialac ale to na oddzielny watek juz) no i odpalam kompa ktorys raz z kolei i co kilka uruchomien nie staruja mi srodowisko graficzne tylko musze brac ctrl+alt+F7 i dopiero jest graficzny ekran uruchamiania dodam ze /etc/inittab mam runelevel na 5 wiec niby powinno dzialac a tu raz dziala raz nie :/. Kolejny problem zainstalowalem sobie stery nvidii i jak uruchmim jakis program to strasznie brzydka jest ta ikonka przy kursorze co skjacze (nie wiem jak to nazwac :D) tzn wokolo niej robia sie dziwne i brzydkie pixele roznokolorowe i pozatym kursor dziwnie miga :/. I chcialbym to jakos wylaczyc tylko nie wiem jak bede wdzieczny za jakas podpowiedz pozdrawiam

//edit zdaje sie ze po instalacji kmod-nvidia w ogóle nie ma zaokraglenia czy tam jakiegos XShape w mplayer(jest takli czarny kwadrat wokolo okna mplyera i w innych program,ach tez nie ma zaokraglonych krawedzi ocb?? czy da sie to jakos wlaczyc??

witam zainstalowalem sobie fc6 wszystko fajnie i (_wogole_ → w ogóle) ORT (no moze poza centralnym glosnikiem bo przestal dzialac ale to na oddzielny watek juz) no i odpalam kompa ktorys raz z kolei i co kilka uruchomien nie staruja mi srodowisko graficzne tylko musze brac ctrl+alt+F7 i dopiero jest graficzny ekran uruchamiania dodam ze /etc/inittab mam runelevel na 5 wiec niby powinno dzialac a tu raz dziala raz nie :/.

link

Kolejny problem zainstalowalem sobie stery nvidii i jak uruchmim jakis program to strasznie brzydka jest ta ikonka przy kursorze co skjacze (nie wiem jak to nazwac :D) tzn wokolo niej robia sie dziwne i brzydkie pixele roznokolorowe i pozatym kursor dziwnie miga :/. I chcialbym to jakos wylaczyc tylko nie wiem jak bede wdzieczny za jakas podpowiedz pozdrawiam

K->Centrum sterowania->Uruchamianie programów