johnyk Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Ten system jest genialny jednak. Wybrałem pakiety. Instalacja poszła gładko :-) Z repozytoriów dociągnąłem co lubię (galeon, sylpheed, gnugadu, vlc) i po 40 minutach system był gotowy :-)))))) Tak tylko się chciałem pochwalić... :-))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nodun Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 ja mialem troche wiecej problemow gdyz grub nie chcial sie zaladowac a w (_linuxie_ → Linuksie) ORT jestem poczatkujacy ale taki prawdziwy po kilku probach udalo mi sei odpalic fedore i skonfigurowac gruba i jestem zakochany.. w fedorze! Jeszcze tylko java i takie tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Ten system jest genialny jednak. Wybralem pakiety. Instalacja poszla gladko :-) Z repozytoriów dociagnalem co lubie (galeon, sylpheed, gnugadu, vlc) i po 40 minutach system byl gotowy :-)))))) Tak tylko sie chcialem pochwalic... :-))))) ale sie milo zrobilo. ja na razie nie migruje na FC 6, bo wciaz poznaje dobrodziejstwa KDE na 5. ale Twoj post jest na pewno zachecajacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 szczerze?? nie widze różnicy między fc5-fc6 jest nowy glutowaty styl(dna) podobno yum ma powera(jakoś niezauważyłem) hmm co tu jeszcze?? ma głupią nazwe kodową -ZOD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 nie widze różnicy między fc5-fc6 U mnie OO.o znacznie szybciej się ładuje. Poza tym jest X.Org X11R7.1 i można bawić się z AIGLX. ma głupią nazwe kodową -ZOD Bluźnisz! Zod Cię za to ukarze ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Listopad 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2006 A co najważniejsze jest polska instrukcja http://fedora.redhat.com/docs/release-notes/fc6/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2006 jest nowy glutowaty styl(dna) wielu osobom się on bardzo podoba (m.in. mnie) podobno yum ma powera(jakoś niezauważyłem) oj to coś słabo musiałeś patrzeć...bo różnica jest kolosalna w porównaniu z wcześniejszymi wersjami hmm co tu jeszcze?? ma głupią nazwe kodową -ZOD jak to mówią... "słabej baletnicy to i nawet rąbek u spódnicy przeszkadza" A nazwa jak już napisał gajownik wiadomo skąd się wzięła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Listopad 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2006 no to prponuje by kolejna juz wersja - fc7 miala nazwe kodowa breslau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2006 no to prponuje by kolejna juz wersja - fc7 miala nazwe kodowa breslau No to już jest jakiś lokalny szowinizm Ale chociaż nasze polskie (szczególnie ten Breslau naturlich) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 podobno yum ma powera(jakos niezauwazylem) Yum niestety do szybkich nie nalezy. Od czasu wpisania na fedorze (przyklad)"yum -y install kadu" do rozpoczecia sciagania mija zdecydowanie wiecej czasu, niz w Gentoo(w Gentoo bedzie "emerge kadu"). Deweloperzy fedory niech cos z tym zrobia. Na przyklad: - komenda "yum sync" sciaga akualna liste pakietów z repozytoriów - yum wyszukuje pakiety i ich zaleznosci w liscie, a nie poprzez sciaganie informacji naglówkowych Przyspieszy to o jakies... 50% jak nie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 - komenda "yum sync" ściąga akualną listę pakietów z repozytoriów yum makecache i odpowiednio ustawione metadata_expire w /etc/yum.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 yum makecache i odpowiednio ustawione metadata_expire w /etc/yum.conf Jaką wartość uznajesz za odpowiednią? z defaultu jest 1800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 ustawiasz w sekundach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 Jaką wartość uznajesz za odpowiednią? To zależy co chcesz osiągnąć. Ja tam wolę wcześniej dostać aktualizacje i nie przeszkadza mi, że częściej ściąga metadane. Jak ktoś ma wolne łącze to może tę wartość ustawić na większą (kilka godzin). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Listopad 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2006 yum makecache i odpowiednio ustawione metadata_expire w /etc/yum.conf Chodzilo mi o przebudowanie yuma. Yum za czesto sciaga liste pakietów(nawet niekoniecznie musi byc zmiana), co jest uciazliwe przy codziennym kozystaniu. Yum móglby sciagac liste tylko na zyczenie uzytkownika. Tak jak portage w Gentoo, czy apt w Debianie/Ubuntu. ==EDIT== Dobra, 60sekund*60*24=86400sekund w dobie. Ale daliby domyslnie na 6 godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi