Skocz do zawartości

Program Do Odczytu Ext

mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki jest najlepszy soft obecnie żeby odczytywać z pod windy partycje ext ??

Ostatnio znajomy mi pokazał co potrafi total commander, bez problemu wykrył partycje. Tylko dwa ale, jest płatny, na tym forum możesz poczytać że odradza się zapisywanie z pod windows plików na ext.

Ostatnio znajomy mi pokazał co potrafi total commander, bez problemu wykrył partycje. Tylko dwa ale, jest płatny, na tym forum możesz poczytać że odradza się zapisywanie z pod windows plików na ext.

Total commander w wersji sharware (trzeba kliknac 1,2 lub 3) jest w pelni funkcjonalny i plugin do odczytu ext2/3 tez jest darmowy

Co do zapisu to nie jest zalecany ale tylko dlatego, ze nikt nie gwarantuje, ze sie nie spartoli ale raczej sie nie psuje... ale do odczytu z ext2/3 TC+plugin jest narzedziem wiecej niz wystarczajacym :)

Total commander w wersji sharware (trzeba kliknac 1,2 lub 3)
Total Commander w wersji shareware jest płatny i powinieneś po 30 dniach usunąć go z dysku lub zakupić licencję. To, że zachowuje wszystkie funkcje i nadal działa nie zmienia faktu, że bez rejestracji po upływie 30 dni korzystasz z niego nielegalnie - stajesz się złodziejem <_<

Raczej szedłbym w stronę polecanego przez brodę explore2fs.

Albo kup TC - kupując dwie licencje (np. razem z kolegą) płacisz raptem 75,-/szt. (jeśli się nie mylę) za niezły kombajn, który zastąpi Ci exploratora, przeglądarkę, klienta FTP, program do nagrywania CD/DVD, odtwarzacz multimediów i wiele innych rzeczy (oczywiście z wykorzystaniem darmowych zazwyczaj wtyczek). Jak masz już licencję, to możesz ściągnąć sobie TC PowerPack (z kompletem dostępnych wtyczek)

Total Commander w wersji shareware jest płatny i powinieneś po 30 dniach usunąć go z dysku lub zakupić licencję. To, że zachowuje wszystkie funkcje i nadal działa nie zmienia faktu, że bez rejestracji po upływie 30 dni korzystasz z niego nielegalnie - stajesz się złodziejem <_<

aaa to tak jak z windowsem,mp3,filmami,serialami i cala reszta...

wlasnie sobie uswiadomilem, ze nawet pracuja w linuksie lamie (troszke) prawo bo zasadniczo nie usuwam wiekszosci sciagnietych mptrojek... ale dół :ph34r:

Wracając do tematu to ja do odczytu ext (w sumie obsługuje dużo więcej i ma większe możliwości) Paragon Hard Disk Manager (czy coś takiego). Całkiem ciekawy soft do obsługi partycji i właśnie odczytywania niewindowsowych systemów plików (nie próbowałem zapisu). O ile wiem to niestety jest płatne (ja mam orginalne wydanie z gazety), oczywiście możesz używać innych porgramów (np. coś open source'owego), ale w tej materii nic nie doradzę.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...