menth0l Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Jak ustawic polskie czcionki pod xfce4? Pod gnomem jest wszytsko ok, w gdm ustawilem jezyk polski i odpalilem xfce4. Poki co dziala niby dobrze ale bez pliterek :/ Na dodatek nigdzie nie widze miejsca gdzie moglbym je ustawic.. Ktos moze wie jak to sie robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2006 Jak ustawic polskie czcionki pod xfce4? Ja mam w /etc/sysconfig/i18n ustawione LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" Jak to wyglada u Ciebie? Skad instalowales XFCE? Ja jak na razie jestem pod FC5 i mam zainsatlowane XFCE 4.3.99.1 (Xfce 4.4 RC1) z graficznego instalatora ze strony http://xfce.org - instalacja lokalna z konta zwyklego usera. Próbnie instalowalem tez FC6 z ta sama wersja XFCE (albo troche wczesniejsza Beta2 - nie pamietam dokladnie) z repo extras i bez problemu mam polskie znaki w terminalu znakowym (Alt-Ctrl-F1...F6) jak i w Xach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rura Napisano Listopad 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2006 W jaki sposób odpalasz Xfce w fc6 ? Pytam sie bo zainstalowalem xfce4 yum install xfce*, yum install xfce4*, w switchdesk-gui nie ma xfce4, próbuje startxfce - nie dziala, zmiany w pliku .Xclients na xfce, xfce4 i nic Oki, dzieki za pomoc, pokazalo sie w switchdeskgui ale pod KDE. Gnome schrzanilo sie, z i dlatego moze nie bylo widac zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi