Skocz do zawartości

Vmware A Biblioteki .

bercik111

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam problem. Otóż chcąc uruchomić program VMware Player napotkałem na brak biobiotek.

[root@localhost bin]# ./vmware
SSLLoadSharedLibrary: Failed to load library /lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7:/lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7: nie można otworzyć pliku obiektu dzielonego: Nie ma takiego pliku ani katalogu

VMware Workstation Error:
VMware Workstation unrecoverable error: (vmui)
SSLLoadSharedLibrary: Failed to load library /lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7:/lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7: nie można otworzyć pliku obiektu dzielonego: Nie ma takiego pliku ani katalogu
A log file is available in "/tmp/vmware-root/ui-2987.log".  Please request support and include the contents of the log file.  We will respond on the basis of your support entitlement.

Press "Enter" to continue...

[root@localhost bin]#

Instalowałem wersje SSL wersje 0.9.7 jak inajnowszą 0.9.8b-8 ale efektu brak.

Proszę o poradę. Z góry dzięki. Pozdrawiam.

[root@localhost bin]# ./vmware
Na dobry początek to spróbowałbym to odpalić nie jako root tylko zwykły user. Bezpieczniej.

No i jeśli wszystko zainstalowałeś poprawnie to vmware masz na ścieżce więc nie musisz odpalać przez ./vmware po przejściu do /usr/bin. Zakładam, że wcześniej uruchamiałeś skrypt /usr/bin/vmware-config, bo komunikat błędu byłby chyba inny.

Failed to load library /lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7
A sprawdzałeś czy ten plik jest? Może źle zainstalowałeś?

A log file is available in "/tmp/vmware-root/ui-2987.log". Please request support
No i zawsze możesz skorzystać ze wsparcia jeśli oczywiście masz zakupioną legalną VMware Workstation. IMHO wersja SSL, którą instalujesz nie ma znaczenia, bo VMware chyba i tak instaluje swoje biblioteki na swój użytek :unsure:

Nie ma tego pliku.
No to upewnij się, że masz właściwą wersję VMware, najlepiej w pliku RPM i przeinstaluj od poczatku.

Pytałem, może nie wprost, czy uruchamiałeś /usr/bin/vmware-config? Przeczytaj może cały mój post i odpowiedz na całość, bo takie szczątkowe odpowiedzi do niczego nie prowadzą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...