bercik111 Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Cześć, mam problem. Otóż chcąc uruchomić program VMware Player napotkałem na brak biobiotek. [root@localhost bin]# ./vmware SSLLoadSharedLibrary: Failed to load library /lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7:/lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7: nie można otworzyć pliku obiektu dzielonego: Nie ma takiego pliku ani katalogu VMware Workstation Error: VMware Workstation unrecoverable error: (vmui) SSLLoadSharedLibrary: Failed to load library /lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7:/lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7: nie można otworzyć pliku obiektu dzielonego: Nie ma takiego pliku ani katalogu A log file is available in "/tmp/vmware-root/ui-2987.log". Please request support and include the contents of the log file. We will respond on the basis of your support entitlement. Press "Enter" to continue... [root@localhost bin]# Instalowałem wersje SSL wersje 0.9.7 jak inajnowszą 0.9.8b-8 ale efektu brak. Proszę o poradę. Z góry dzięki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 [root@localhost bin]# ./vmwareNa dobry początek to spróbowałbym to odpalić nie jako root tylko zwykły user. Bezpieczniej. No i jeśli wszystko zainstalowałeś poprawnie to vmware masz na ścieżce więc nie musisz odpalać przez ./vmware po przejściu do /usr/bin. Zakładam, że wcześniej uruchamiałeś skrypt /usr/bin/vmware-config, bo komunikat błędu byłby chyba inny. Failed to load library /lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7A sprawdzałeś czy ten plik jest? Może źle zainstalowałeś? A log file is available in "/tmp/vmware-root/ui-2987.log". Please request supportNo i zawsze możesz skorzystać ze wsparcia jeśli oczywiście masz zakupioną legalną VMware Workstation. IMHO wersja SSL, którą instalujesz nie ma znaczenia, bo VMware chyba i tak instaluje swoje biblioteki na swój użytek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercik111 Napisano Listopad 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Failed to load library /lib/vmware/bin/libcrypto.so.0.9.7 A sprawdzałeś czy ten plik jest? Może źle zainstalowałeś? Nie ma tego pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2006 Nie ma tego pliku.No to upewnij się, że masz właściwą wersję VMware, najlepiej w pliku RPM i przeinstaluj od poczatku. Pytałem, może nie wprost, czy uruchamiałeś /usr/bin/vmware-config? Przeczytaj może cały mój post i odpowiedz na całość, bo takie szczątkowe odpowiedzi do niczego nie prowadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi