Jackass Napisano Sierpień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2004 mam pytanko do tych co grają na gitarze..... czy jest jakiś program pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT żeby odczytywał tabulatury w formacie *.gp3 czyli takich do guitar pro ? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar'T Napisano Sierpień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 Wyciagam post na wierzch. Sam szukam czegos co odtworzy .gp3. GooGlowalem i nic. Znalazlem tylko jakas wzmianke, kolesia ktory chcial napisac tego playera w Javie podajrze i to wszystko. PZDRWM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 A słyszeliście o programie kguitar? Ponoć kiedyś (bo chyba już nie jest oficjalnie dostępny - porzucono projekt) był jakiś plugin gp3 do tegoż programiku. Na pewno uda Wam się go wykopać spod ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Sierpień 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 kguitar znalazłem (http://kguitar.sourceforge.net/) ale jeszcze szukam jakiegoś plugina.... jak ktoś by go znalazł to prosze o link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2004 Na stronie mandrakeclub znalazłem informację, że kguitar potrafi odczytywać pliki *.gp3 (więc spróbujcie), natomiast na forum developerskim pisze, że nie działa to tak jak powinno i wycofano to narazie z programu, także pewnie najnowszej wersji może nie być obsługi *.gp3. Głowa do góry! Pracują nad tym! Swoją drogą, to chyba jest już guitar pro 4, który zapisuje już w gp4 (znowu będzie problem). Pytanie offtopic: czy 15 minut ćwiczeń dziennie wystarczy, aby nauczyć się grać na gitarze??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Sierpień 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2004 hmmm.... poprubuje może coś jeszcze znajde....ale bedzie cool...... 15 minut dziennie ? zależy co chcesz grać...... jak chcesz grać jak Steve Vai......to chyba 15 powinno wystarczyć ale godzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2004 No to chyba nie warto zaczynać, bo nie mam więcej czasu niż 15 minut dziennie. A wystarczyłoby mi umieć coś prostego, najprostsze chwyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Sierpień 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 jak chcesz się najprostrzych chwytów nauczyć to 15 min wystarczy...... chociaż ja osobiście chwytów na pamięć nie znam.... ani nut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluesman Napisano Luty 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2010 Wszystkim gorąco i polecam linuxowy program Tux Guitar. Jest naprawdę niezły i jeszcze odczytuje formaty guitar pro... Dostępny w Repo Fedory. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2010 6 lat temu, kiedy wątek był zakładany program ten nie istniał. Dzisiaj tego problemu już praktycznie nie ma, programów takich jest co najmniej kilka. Uprasza się o nieodgrzebywanie nieboszczyków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi