zelus31 Napisano Listopad 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2006 Sorry gdy wciskam ctrl+alt+f1 to wychodzi mi z tych masków i pokazuje mi sie czarny obraz z tam róznimi napisami i gdy ja chce cos napisac to nic mi sie nie wyswietla a jak sie (_wogule_ → w ogóle) ORT zalogowac do tego roota Sorry za takie głupie i banalne pytania ale ja jestem zielony w tych sparawach ponieważ pierwszy raz instaluje jakiego kolwiek linuksa prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2006 [...] to wychodzi mi z tych masków i pokazuje mi sie czarny obraz z tam róznimi napisamiZ jakich "masków"? Z jakimi napisami? a jak sie (_wogule_ → w ogóle) ORT zalogowac do tego roota tam gdzie "login:" piszesz root ( w trybie tekstowym), <Enter>, i pokaże się "Password:". No to podajesz hasło roota Albo... logujesz się jako zwykły user (tryb tekstowy czy terminal pod graficznym desktopem - wszystko jedno, chociaż w innym poście widziałem, że masz problem i z jednym i z drugim ) i w linii komend wpisujesz su - i podajesz hasło roota (ten myślnik jest ważny). No, hasło na roota to chyba znasz? Wpisywałeś w trakcie instalacji. Poczytaj trochę o podstawach linuksa. Nie mam pod ręka dobrego linku dla newbees, ale może ktoś dopisze jakiś fajny? P.S. O rany, zelus31 poczytaj trochę. faq.fedora.pl, wiki.fedora.pl, i inne To nie Windows, tu trzeba (trochę) myśleć Nie daj się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi