zelus31 Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 Sorry ej ale znów mi sie pojawił ten problem ponieważ gdy próbowałem sie bawić w rozdzielczosci bo gdy weszłem przez init 3 to mogłem miec tylko rozdzilczość 800 na 600 i bawięłm sie w sterownikach tzn przełączyłem na inny model czy cos takiego bo było tam tego dość sporo do wybrania to mi sie znów pojawiły te pseczki i nie mogłem juz nic cofnąć i uruchomiłem przez init 3 i tez sa te paski. Zainstalowałem od nowa FC 6 i tez to samo i przez init 3 tak samo A gdy próbuje po zalogowaniu się w trybie teksowym wpisać cp /etc/X11/xorg.conf wyskakuje mi jakis bład czy cos takiego a gdy wpisuje to w takiej postaci to jest dobrze czy po cp powinno być coś jeszcze. Sorry za problem ale ludzka głupota nie zna granic a szczególnie moja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelus31 Napisano Listopad 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 Dokłądnie pisze tak brakuje plik docelowy po /etc/X11/xorg.conf Prosze was o pomoc A moze gdy zmieniłem tą rozdzieczość to jest ona gdziś zapisywana na dysku i bym musiał ją jakoś usunąć co?? Może bede musiał sformatować dysk z Windowsem i z FC6 i znów wszystko od nowa instalować co ?? Czy to moze pomóc albo może wyrzócić windowsa (_wogole_ → w ogóle) ORT i samą FC6 zainstalować co ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 A gdy próbuje po zalogowaniu się w trybie teksowym wpisać cp /etc/X11/xorg.conf wyskakuje mi jakis bład czy cos takiego a gdy wpisuje to w takiej postaci to jest dobrze czy po cp powinno być coś jeszcze. polecenie cp służy do kopiowania plików, w tym przypadku brakowało ścieżki docelowej a tak przy okazji to po co chcesz kopiować configa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelus31 Napisano Listopad 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 ja ma taki problem ze nie moge nic zrobic w trybie graficznym ponieważ sa same paski wygląda to na to jak by rozdzielczość była zle ustawiona i nieby przez tą komende ma wyedytowac ten plik jak go wyedytowac aby w nim zmienić rozdzielczość ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 np. vi ale trzeba go dość dobrze znać, można użyć nano jeśli masz zainstalowane, joe, emacs (chyba tak to się pisało) a jeśli widzisz pulpit tylko, że z poziomymi paskami to bym obstawiał na zaduże odświerzanie pionowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelus31 Napisano Listopad 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 jest tych pasków w pip i jeszcze troche i nic nie widze na pulpicie a przedtem mogłem właczyc przez init 3 ale teraz jest tez to samo na init 3 nie wiem jak sobie z tym poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 prawdopodobnie właściwa konfiguracja X'ów wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelus31 Napisano Listopad 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 co to znaczy właściwa konfiguracja X'ów wystarczy jak to zrobić Ej gdy wpisze to za pomoca vi ... to sie (_włancza_ → włącza) ORT ale nie weim jak w tym coś zmienić bo chyba wiem co ale nie wiem jak. Ale prosze poradz mi to co ty myslisz ze to jest to i prosze pomóż mi bo zaraz ten kom rozwale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 prosze pomóż mi bo zaraz ten kom rozwale.Rozwal. Na temat tych Twoich "paseczków" to już chyba 4. albo 5. temat, w którym piszesz. Ten temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi