mr_magic Napisano Listopad 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2006 Gdzie moge znalezc kernel source dla f6 ( nie ma go w repozytoriach) potrzebuje do instalacji vmware Chyba ze mozna obejsc jakos ten warunek pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2006 nie ma w repozytoriach? a to i to to niby co jest ? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2006 a to i to to niby co jest ? :/ No, nie zrodelka w kazdym badz razie Zrodelka to to Ale zapewne masz racje - mr_magic zapewne wcale nie potrzebuje zrodelek... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2006 Chyba ze mozna obejsc jakos ten warunek yum install kernel-devel - załatwia sprawę jeśli chodzi o VMware. Masz tam wszystkie potrzebne pliki nagłówkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr_magic Napisano Listopad 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2006 No nie stety sciagnelem .src.rpm zbudowalem paczke i sie okazuje ze robi tylko paczke z naglowkami kernel-headers co do kernel-devel to wywal mi jakis blad przy konfiguracji vmware blad w stylu nie zgodnosci wersji (_linuxa_ → Linuksa) ORT z tym oprogramowaniem Pozdrawiam Swoja droga to dziwne ze nie ma normalnego kernela do instalacji w katalogu Tak z czystej ciekawosci jak przekompilowac sobie tego kernela do wlasnych potrzeb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2006 co do kernel-devel to wywal mi jakis blad przy konfiguracji vmware blad w stylu nie zgodnosci wersji (_linuxa_ → Linuksa) ORT z tym oprogramowaniem No to powtórze - przeczytaj mój link powyzej, nie potrzebne Ci sa zadne kernel-headers. Wiem bo mam VMware i mialem ten sam problem swojego czasu. Co do tej niezgodnosci wersji, to jest taki skrypt specjalny, który to usuwa. Nie pamietam w tej chwili nazwy, ale w domu znajde to podam. P.S. Rozumiem, ze mowimy o problemach w czasie wykonywania skryptu /usr/bin/vmware-config.pl? [Edit]Ten plik to vmware-any-any-update99.tar.gz. 99 to numer wersji i sa juz chyba nowsze. Gdzies widzialem na pewno > 100. Ale jak na razie wystarcza mi w zupelnosci wersja 99. Tylko ta latka byla chyba potrzebna na FC5 - jak jest na FC6 nie wiem, bo tylko czas jakis testowalem "z boku". Ale spróbowac nie zawadzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi