Skocz do zawartości

Kernel Source

mr_magic

Rekomendowane odpowiedzi

No nie stety sciagnelem .src.rpm zbudowalem paczke i sie okazuje ze robi tylko paczke z naglowkami kernel-headers

co do kernel-devel to wywal mi jakis blad przy konfiguracji vmware

blad w stylu nie zgodnosci wersji (_linuxa_ → Linuksa) ORT z tym oprogramowaniem

Pozdrawiam

Swoja droga to dziwne ze nie ma normalnego kernela do instalacji w katalogu

Tak z czystej ciekawosci jak przekompilowac sobie tego kernela do wlasnych potrzeb...

co do kernel-devel to wywal mi jakis blad przy konfiguracji vmware

blad w stylu nie zgodnosci wersji (_linuxa_ → Linuksa) ORT z tym oprogramowaniem

No to powtórze - przeczytaj mój link powyzej, nie potrzebne Ci sa zadne kernel-headers. Wiem bo mam VMware i mialem ten sam problem swojego czasu.

Co do tej niezgodnosci wersji, to jest taki skrypt specjalny, który to usuwa. Nie pamietam w tej chwili nazwy, ale w domu znajde to podam.

P.S. Rozumiem, ze mowimy o problemach w czasie wykonywania skryptu /usr/bin/vmware-config.pl?

[Edit]Ten plik to vmware-any-any-update99.tar.gz. 99 to numer wersji i sa juz chyba nowsze. Gdzies widzialem na pewno > 100. Ale jak na razie wystarcza mi w zupelnosci wersja 99.

Tylko ta latka byla chyba potrzebna na FC5 - jak jest na FC6 nie wiem, bo tylko czas jakis testowalem "z boku". Ale spróbowac nie zawadzi...