Gość _PaT Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Nie powinno używać sie parametru iocharset=utf8. Zamiast tegu stosuje się parametr utf8. Codepage w tej sytuacji jest chyba niepotrzebny. Nie powinno używać sie parametru iocharset=utf8. Zamiast tegu stosuje się parametr nls=utf8 Hmmm... coś nie mogę tego zczaić...mógłbyś do dokładnie wyjaśnić? Te zmiany są od jądra 2.6, czy coś innego miało na to wpływ? Gdzie można o tym poczytać (proszę www, tylko nie man)? A jak dodasz parametr quiet to azureus też sie pluje? Chyba nie w tym rzecz, azureus (a może java?) po prostu nie potrafi zapisywać na partycjach FAT. Można go "oszukać" i kazać mu zapisywać do symlinka w jego katalogu, który prowadzi do partycji FAT. Zastosuj się do metody kolegi, którą podał wyżej, jest niezawodna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Te zmiany są od jądra 2.6, czy coś innego miało na to wpływ? Gdzie można o tym poczytać (proszę www, tylko nie man)? Doinstaluj kernel-doc i pobuszuj po /usr/share/doc/kernel-doc-2.6.8/Documentation/filesystems (pliki vfat.txt i ntfs.txt). iocharset w obu wypadkach jest uznany za przestarzały. (dokumentacja została zaktualizowana około jajka 2.6.7, a przynajmniej plik vfat.txt) Chyba nie w tym rzecz, azureus (a może java?) po prostu nie potrafi zapisywać na partycjach FAT. Można go "oszukać" i kazać mu zapisywać do symlinka w jego katalogu, który prowadzi do partycji FAT. Tak tylko strzelałem, bo już dawno nie używałem azureusa (a jak używałem, to zapisywałem na partycji jfs) :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-czerwino Napisano Sierpień 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2004 Panowie udało sie!! Stworzyłem symlinka o nazwie /home/user/azureus/torrenty/ i dowiązałem go do istniejącego juz folderu na partycji FAT gdzie zapisywałem wszystkie torrenty podczas pracy na Xp. Póżniej wystarczyło juz tylko ustawić połączenie symboliczne jako domyślną scieżke zapisu w azureusie. Ludzie wy jesteście genialni !! Tera wszystko śmiga tak jak powinno. Mam jeszcze tylko jedno pytanie. W azureusie na XP zostało mi jeszcze kilka torrentów do ściągnięcia. Wytłumaczcie mi jeszcze co zrobić by móć je ściągnąć z fedory a będe w 100% szczęsliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Sierpień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2004 ...Mam jeszcze tylko jedno pytanie. W azureusie na XP zostało mi jeszcze kilka torrentów do ściągnięcia. Wytłumaczcie mi jeszcze co zrobić by móć je ściągnąć z fedory a będe w 100% szczęsliwy. Normalnie odpalasz torrenta w linuksowym Azeurusie i jeśli masz już dowiązanie do katalogu gdzie one wcześniej się zapisywały, to pociągną dalej. Będzie pokazywać wprawdzie jakby ściągał od początku, ale powinno dobrze pokazywać 'Pozostało" w zakładce 'szczegóły". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-czerwino Napisano Sierpień 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2004 Dzieki wuja. Pomajstruje z tym symlinkiem, ale dopiero jak pomozesz (pomozecie) mi uruchomic azureusa. Jak codzien zasiadam dzis przed kompem i chce uruchomić azureusa :lammer: . Wpisuje więc komendy: cd /usr/local/azureus/ ./azureus na co komputer odpowiada mi w następujący sposób : Attempting to start Azureus... Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org/gudy/azureus2/ui/swt/Main Usunąłem jave i zainstalowałem ponownie przez apt-get'a. Nic mi to nie dało. Efekt był ten sam . Wolałbym uniknac ponownego instalowania azureusa poniewaz równa sie to wyrzuceniu w błoto sciaganych dotad torrentow. A rozpocząłem ściąganie kilku płyt. Więc kolejny raz zwracam sie do was ze śliczną prozbą o pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Sierpień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2004 Zajrzyj do tego wątku - instalacja azureusa i javy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plane Napisano Wrzesień 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2008 A kliknąłeś na zatrzymaj i potem na force? Bo jak się świeci na czerwono, to owszem nie są dostępne ani force, ani queue, dlatego najpierw należy go unieruchomić PS. Nie Iszk, tylko lszk (L na początku - wiem, że na mozilli nie można ich odróżnić...) Pomocy,mam problem z u torrentaem,torrent swieci sie na czerwono i nie chce sie sciągac.Próbowałem metode Zatrzymaj i Force Start ale to nie działa,potrzebuje pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2008 Pomocy,mam problem z u torrentaemNo i...? Jaką masz wersję Azureusa? Jaką wersję Fedory? (O ile w ogóle masz Fedorę, bo piszesz - wybacz - jak dziecko Neostrady wychowane na Windows) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Wrzesień 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2008 OFF TOP Widzę wszyscy odkopują jakieś relikty ... to jakiś trend/moda/g....a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi