pit664 Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Witam, Właśnie dzisiaj ukazała się nowa wersja 1.2.2, managera plików gnome-commander. Change log Tutaj Paczki dla FC5 i FC6 już są opublikowane, do pobrania Stąd Miłego testowania! UWAGA! do wydania 1.2.2 wkradł się błąd! Proszę się wstrzymać ze ściąganiem. Jeszcze dzisiaj zostaną opublikowane nowe paczki z wersją 1.2.3! Dam znać jak autor przekaże paczki do upload-u! Aktualizacja: Wersja 1.2.3 już na serwerze! Tutaj dla fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 Mam wersję 1.1.6 i działa OK, chciałem zaktualizować do tej nowej i przu próbie aktualizacji wywala, że brak zależności: brakuje libid3-3.8.so.3 Skąd mam to zassać ??? w repo mi tego nie znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Grudzień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 Jest w extras. yum install id3lib Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 brakuje libid3-3.8.so.3 Brakuje Ci "id3lib". BTW Jak chcesz szybko wyszukać w jakim pakiecie znajduje się dany plik to yum provides <nazwa pliku> albo na http://rpm.pbone.net z wybraną opcją "Advanced RPM Search" i zaznaczeniem tylko swojej dystrybucji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 Jest w extras. yum install id3lib Dzięki gdybym wiedział, że jest nazwa przekręcona to bym znalazł on mi napisał, że brak: libid3-3.8.so.3 więc wpisałem yum install libid3* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 Dzięki gdybym wiedział, że jest nazwa przekręcona to bym znalazł on mi napisał, że brak: libid3-3.8.so.3 więc wpisałem yum install libid3* yum provides libid3-* i wszystko jasne. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 exbros [...] yum provides <nazwa pliku> [...] yum provides libid3-* i wszystko jasne. Dzięki gdybym wiedział, że jest nazwa przekręcona to bym znalazłNie jest przekręcona. Po prostu tak się nazywa pakiet. id3lib poza biblioteką libid3* dostarcza jeszcze kilka programów jak np. id3info, id3cp. Dlatego zawsze musisz szukać jaki pakiet dostarcza dany plik, bo nie zawsze można zdać się - jak widać - na wyczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi