Kosi#1 Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Ja w temacie... mam pytanie dotyczące K3b a dokładniej jak nagrać CD-Audio w k3b z plików WMA? Ewentualnie jeżeli ktoś zna jakiś konwerter z wma do mp3 też było by miło... Proszę o pomoc, bo nie wiem jak nagrać pliki wma na audiocd :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 Ewentualnie jeżeli ktoś zna jakiś konwerter z wma do mp3 też było by miło...Ja nie znam, ale Google znają pierwszy link po podaniu hasła "wma2mp3" http://www.room-303.com/blog/2006/07/31/linux-wma2mp3/ Nie wiem jak działa i czy działa, ale wygląda sensownie. Jak nie to poszukaj w Googlach pod hasłem jak wyżej, oczywiście link http://www.google.pl/linux No i tak w ogóle to Google Twoim przyjacielem W takich prostych przypadkach to szybciej niż czekać na odp. z forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2006 taak tylko, że szukałem na google już wcześniej :/ na temat k3b wma lub wlasnie konwertery, ale te konwertery to w iweksząci pod windę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 Zgadza się - w większości pod windę. Dlatego szukaj na Linux Google (www.google.pl/linux), co odsieje już część wyników dotyczących tylko windy. A jak szukasz konwertera z jednego formatu na drugi, to niemal niezawodnym sposobem odszukania jest podanie hasła w formie "<format1>2<format2>", czyli tak jak napisałem powyżej np. wma2mp3 - jeśli sprawdzisz to zobaczysz ile dostaniesz linków do skryptów konwertujących - bo to najczęście skrypty. W przypadku muzyki zazwyczaj oparte na pakiecie "lame" i "w32codecs". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Grudzień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 a dało by radę odpalić konwerter pod wine, no i oczywiście żeby on zadziałał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 a dało by radę odpalić konwerter pod wine, no i oczywiście żeby on zadziałał...A nie prościej i szybciej byłoby sprawdzić niż zadawać takie pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 Musisz doinstalowac pakiet k3b-extras-nonfree yum -y install k3b-extras-nonfree Odpalasz k3b - sesje AudioCD i przeciagasz pliki wma, które chcesz nagrac na plyte. Automatycznie ci przekonwertuje na AudioCD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrk Napisano Grudzień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2006 Ewentualnie jeżeli ktoś zna jakiś konwerter z wma do mp3 też było by miło... spróbuj użyć programu Lame albo Audacity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi