mdc Napisano Styczeń 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 witam mam taki problem mialem zainstalowana wind XP pozniej stworzylem partycje i zainstalowalem fedore 4 po pewnym czasie wysypal mi sie windows i zainstalowalem nowego.no i niestety od tego momentu nie mam dostepu do wyboru czy odpalic fedore czy winde.czy moze ktos laikowi pomoc w tej kwestii tylko prosilbym bardzo prostym jezykiem poniewaz jestem poczatkujacym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeeR HunteR Napisano Styczeń 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 przywróć poprzedni stan sektora MBR, można to zrobić za pomocą narzedzi diagnostycznych dla Twojego dysku twaredego. lub wrzuć płytke instalacyjną fedoray, wybierz opcję zaaktualizuj i zaznacz aby zainstalował na nowo gruba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdc Napisano Styczeń 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 przywróć poprzedni stan sektora MBR, można to zrobić za pomocą narzedzi diagnostycznych dla Twojego dysku twaredego. lub wrzuć płytke instalacyjną fedoray, wybierz opcję zaaktualizuj i zaznacz aby zainstalował na nowo gruba. dziekuje za pomoc postaram sie wg wyzej wymienionych wskazowek postapic i naskrobie efekt pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdc Napisano Styczeń 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 przywróć poprzedni stan sektora MBR, można to zrobić za pomocą narzedzi diagnostycznych dla Twojego dysku twaredego. lub wrzuć płytke instalacyjną fedoray, wybierz opcję zaaktualizuj i zaznacz aby zainstalował na nowo gruba. no niestety po operacjach ktore zostaly wyzej wymienione na koniec pojawil sie komunikat ze jadro nie zostalo zmienione i dalej sytuacja nie zmienila sie. robilem po kolei wybralem instaluj nowe boot loadera pozniej plytka nr1 plytka nr 2 i taki komunikat prosze o dalsza ewentualna rade lub info jaki blad popelnilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeeR HunteR Napisano Styczeń 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 jesli to nie podzialalo to zainstaluj sobie jakiegos zupelnie innego bootloadera na windzie, np Paragon Bootloader lub inny. a na przyszlosc radze robic backup sektora MBR zanim zaczniesz dzialac cos z windowsem. EDIT: patrz tu: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=3052 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2007 Zamykam temat. Kolega mdc w jawny sposób łamie par.2 Regulaminu forum. O odzyskiwaniu menu wyboru które zniknęło w wyniku instalacji Windows. Wystarczy w wyszukiwarce wpisać "Windows" i trochę poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi