Skocz do zawartości

Przeglądarka Z Prawdziwym Fullscreen

artmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Mam plan wykorzystania fedory 6 do wyświetlania reklamy i mam w związku z tym kilka pytań:

- czy fedora posiada w standardowej instalacji (może jest możliwość wybrania podczas instalacji) serwera www i MySQL ?

- czy jest jakaś przeglądarka, która posiada prawdziwą możliwość fullscreen? Fire Fox pozostawia na górze pasek co mi nie odpowiada.

- czy jest w fedorze coś jak harmonogram zadań w windows ? Chodzi o uruchamianie programów o określonej godzinie.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

Z pozdrowieniami

Artur

witam,

- czy fedora posiada w standardowej instalacji (może jest możliwość wybrania podczas instalacji) serwera www i MySQL ?

- tak

- czy jest jakaś przeglądarka, która posiada prawdziwą możliwość fullscreen? Fire Fox pozostawia na górze pasek co mi nie odpowiada.

FF "posiada prawdziwą możliwość fullscreen",

widok->Paski narzędzi i tu należy powyłączać co trzeba ( a raczej co nie potrzebne, w twoim przypadku), następnie F11

- czy jest w fedorze coś jak harmonogram zadań w windows ? Chodzi o uruchamianie programów o określonej godzinie.

dzięki śliczne :)

jak to dobrze mądrego posłuchać :D

niestety pierwsze podejście do zainstalowania Fedory na moim kosmicznym sprzęcie (PII 300MHZ, 256 RAMu) skończyła się zwisem :/

mam nadzieję że nie będe musiał kombinować z lekkimi Xami, bo jestem zielony w (_linuxie_ → Linuksie) ORT :(

mam nadzieję że nie będe musiał kombinować z lekkimi Xami, bo jestem zielony w (_linuxie_ → Linuksie) ORT :(
X-y zawsze te same :) To desktop może być lekki. W repo extras jest Xfce - bardzo ładnie działa. Może nie jest tak wypasione i dopracowane jeszcze jak KDE czy Gnome, ale na pewno łatwiej skonfigurowac niz np. fluxbox. Ponieważ chcesz tylko wyświetlać reklamy, to sprawa desktopu jest właściwie do pominięcia - FF czy opera ruszy pod każdym.

XFCE... czy ja wiem, czy nie jest wypasione...? (_napewno_ → na pewno) ORT mniej niż KDE i Gnome, ale to zależy od konfiguracji. Od jakiegoś czasu siedzę w xfce i powiem, że bardzo mi się on spodobał w dodatku nic nie muli. Lekki, szybki i mogę powiedzieć że też jest wypasiony :-)

Nie mam tego jak teraz sprawdzic, ale czy w trybie Full Screen kursor nie znika po kilku (kilkunastu) sekundach?

A dlaczego chcesz do tego uzywac przegladarki?

Moze jakis konfigurowalny slide-show ze zwyklej przegladarki obrazkow wystarczy? W przegladarkach w trybie slide-show kursor znika na pewno :)

Pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...