artmajster Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 Witam serdecznie Mam plan wykorzystania fedory 6 do wyświetlania reklamy i mam w związku z tym kilka pytań: - czy fedora posiada w standardowej instalacji (może jest możliwość wybrania podczas instalacji) serwera www i MySQL ? - czy jest jakaś przeglądarka, która posiada prawdziwą możliwość fullscreen? Fire Fox pozostawia na górze pasek co mi nie odpowiada. - czy jest w fedorze coś jak harmonogram zadań w windows ? Chodzi o uruchamianie programów o określonej godzinie. Z góry dziękuję za wszelką pomoc Z pozdrowieniami Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jm# Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 witam, - czy fedora posiada w standardowej instalacji (może jest możliwość wybrania podczas instalacji) serwera www i MySQL ? - tak - czy jest jakaś przeglądarka, która posiada prawdziwą możliwość fullscreen? Fire Fox pozostawia na górze pasek co mi nie odpowiada. FF "posiada prawdziwą możliwość fullscreen", widok->Paski narzędzi i tu należy powyłączać co trzeba ( a raczej co nie potrzebne, w twoim przypadku), następnie F11 - czy jest w fedorze coś jak harmonogram zadań w windows ? Chodzi o uruchamianie programów o określonej godzinie. cron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 - czy jest jakaś przeglądarka, która posiada prawdziwą możliwość fullscreen? Fire Fox pozostawia na górze pasek co mi nie odpowiada. możesz zainstalować Operę skoro nie chce ci się dłubać w FF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 cronOprocz niego, moga zainteresowac Cie jeszcze: anacron, at, sleep, wait... chociaz cron jest faktycznie najblizszy windzianemu Task Schedullerowi. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artmajster Napisano Styczeń 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 a czy ktoś wie jak wywołać FireFoxa od razu na fuulscreen na fedorze ? coś trzeba dopisać, ale co i gdzie ..... oto jest pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jm# Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 zainstaluj sobie : https://addons.mozilla.org/firefox/1568/ następnie : narzędzia->dodatki->Full Fullscreen->opcje i zaznacz oba pola powinno zadziałać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artmajster Napisano Styczeń 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 dzięki śliczne jak to dobrze mądrego posłuchać niestety pierwsze podejście do zainstalowania Fedory na moim kosmicznym sprzęcie (PII 300MHZ, 256 RAMu) skończyła się zwisem :/ mam nadzieję że nie będe musiał kombinować z lekkimi Xami, bo jestem zielony w (_linuxie_ → Linuksie) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 mam nadzieję że nie będe musiał kombinować z lekkimi Xami, bo jestem zielony w (_linuxie_ → Linuksie) ORT X-y zawsze te same To desktop może być lekki. W repo extras jest Xfce - bardzo ładnie działa. Może nie jest tak wypasione i dopracowane jeszcze jak KDE czy Gnome, ale na pewno łatwiej skonfigurowac niz np. fluxbox. Ponieważ chcesz tylko wyświetlać reklamy, to sprawa desktopu jest właściwie do pominięcia - FF czy opera ruszy pod każdym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 XFCE... czy ja wiem, czy nie jest wypasione...? (_napewno_ → na pewno) ORT mniej niż KDE i Gnome, ale to zależy od konfiguracji. Od jakiegoś czasu siedzę w xfce i powiem, że bardzo mi się on spodobał w dodatku nic nie muli. Lekki, szybki i mogę powiedzieć że też jest wypasiony :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artmajster Napisano Styczeń 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 a powiedzcie mi proszę jeszcze czy da się schować kursor myszy ? szukałem w FireFoxie dodatku, ale nic takiego nie ma niestety czy da się jakoś w systemie schować kursor? a może da się go zmienić jego wygląd na np. malutką kropeczkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 A jak go przesuniesz maksymalnie w prawy-dolny rog, to nie zniknie? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 albo też lewy dolny róg :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 albo też lewy dolny róg :-)A tak bardzo dokladnie: cala dolna i prawa krawedz ekranu Ale prawy-dolny rog to pozycja najlepsza, IMHO Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artmajster Napisano Styczeń 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 oczywiście że to będzie rozwiązanie tylko powiedzcie jak to zrobić odpalając przeglądarkę przeglądarka będzie wyświetlać zdjęcia kursora ma nie być widać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 Nie mam tego jak teraz sprawdzic, ale czy w trybie Full Screen kursor nie znika po kilku (kilkunastu) sekundach? A dlaczego chcesz do tego uzywac przegladarki? Moze jakis konfigurowalny slide-show ze zwyklej przegladarki obrazkow wystarczy? W przegladarkach w trybie slide-show kursor znika na pewno Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi