Skocz do zawartości

Przeglądarka Z Prawdziwym Fullscreen

artmajster

Rekomendowane odpowiedzi

A dlaczego chcesz do tego uzywac przegladarki?

Bo jest taka idea :)

A tak na serio to będe wyświetlał obrazki, flashe i filmiki o różnej długości wyświetlania i o różnym czasie końca emisji.

Dlatego powstał skrypt który to wyświetla i teraz muszę zrobić tak, aby kursorek mi zniknął, bo fullscreen już będę miał :)

ma ktoś pomysła jak to zrobić ?

na fullscreen w FireFoxie kursor na pewno nie znika (przynajmniej w Windowsie :) )

oczywiscie ze to bedzie rozwiazanie

tylko powiedzcie jak to zrobic odpalajac przegladarke :)

przegladarka bedzie wyswietlac zdjecia kursora ma nie byc widac :/

zjedziesz nim maksymalnie w dolny prawy róg i po sprawie, dla pewnosci mozesz ja jeszcze odlaczyc by sie nie ruszala i obslugujesz wszystko z klawiatury, maly hardcore ale jak potrzeba... ;-)

wy chyba nie czytacie postów, bo o drugi traktuje o tym samym :)

nie mogę zjechać w dolny prawy róg, bo nie będę siedział przy tym komputerku.

Będzie on stał jakieś 150 metrów ode mnie i ewentualne prace na nim będę wykonywał zdalnie.

o podmianie kursora już myślałem i "jedno-pikselowy" byłby OK

Spróbuję jeszcze Operę ze skórką, tak jak proponuje Kosi#1, ale nie wiem czy uda się odpalać Operę na fullscreen. Jeżeli się da, to nie będę dalej kombinował.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomoc.

Artur

p.s. Jak już uda mi się w końcu zainstalować Fedorę, to być może pojawią się nowe pytania :)

nie wiem czy uda się odpalać Operę na fullscreen.
Uda się, chociaż u mnie widać niestety wąski pasek (taki ze 2 piksele) u góry i u dołu. Jak to zrobić automatycznie to niestety nie wiem (jeszcze :P), ale do Opery jest sporo tutków - może ten Ci się przyda http://www.opera.com/support/tutorials/operashow/. Bo o ile zrozumiałem Twoje posty, to chodzi Ci o możliwość odpalania prezentacji od razu po włączeniu systemu, czyli taki "LAF" (launch and forget) :)

Aha, co do kursora, jeśli ma być niewidoczny, to mam taki pomysł, żeby po prostu nie ładować sterowników myszki :) Jeśli całość ma się uruchamiać bez udziału człowieka (poza pstryknięciem włącznika na kompie), to można po zakończeniu przygotowań usunąć mysz z systemu.

Tak to ma być LAF :)

usunąć mysz - ciekawy pomysł :]

ale wtedy nie będę miał problem jak się połączę zdalnie i będę musiał coś zmienić, no chyba, że da się na jednym pulpicie na tym co będą reklamy usunąć, a na drugim mieć myszkę, ale tak to chyba nawet w Erze nie mają ;p

ale tak to chyba nawet w Erze nie maja ;p
No raczej nie :) Zbyt sprytne by to bylo, ale jak juz wspomnial Ponury z klawiatury mozna wszystko, tylko hardcore jest.

[Edit]Mozna jeszcze jakis niewielki programik napisac, który przy starcie "lapalby" myszke, sprawdzal rozdzielczosc ekranu, i przesuwal kursor na maksa w lewo i w dól - da sie zrobic, a pewnie w sieci to i gotowca by sie znalazlo.

usunac mysz - ciekawy pomysl :]
Czyzby? Cos mi sie wydaje, ze bedziesz mial standardowy nieruchomy kursor na srodku ekranu, jesli Ci to nie bedzie przeszkadzac... ;)

Z Opera nie ma najmniejszych problemow. Sprawdzalem - Opera 9.10 (wyglad/skin - Opera standard, zadnych dodatkow) nie zostawia paskow... F11 i po sprawie.

Pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...