artmajster Napisano Styczeń 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 A dlaczego chcesz do tego uzywac przegladarki? Bo jest taka idea A tak na serio to będe wyświetlał obrazki, flashe i filmiki o różnej długości wyświetlania i o różnym czasie końca emisji. Dlatego powstał skrypt który to wyświetla i teraz muszę zrobić tak, aby kursorek mi zniknął, bo fullscreen już będę miał ma ktoś pomysła jak to zrobić ? na fullscreen w FireFoxie kursor na pewno nie znika (przynajmniej w Windowsie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 hmmm powiem tak... mam opere i mam skórke eleya-skin-3, gdy wciskam F11 (fullscreen) to pokazuje mi sie TYLKO i wylacznie strona WWW bez zadnych adresów itp. a kursor mozna schowac w dolnym prawym lub tez lewym rogu ekranu. sprawdz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurpaw Napisano Styczeń 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 A gdyby tak stworzyc wlasny kursor? I ustawic jako kursor np. jeden pixel? no jeden pixel to Ci chyba nie bedzie przeszkadzal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2007 oczywiscie ze to bedzie rozwiazanie tylko powiedzcie jak to zrobic odpalajac przegladarke przegladarka bedzie wyswietlac zdjecia kursora ma nie byc widac :/ zjedziesz nim maksymalnie w dolny prawy róg i po sprawie, dla pewnosci mozesz ja jeszcze odlaczyc by sie nie ruszala i obslugujesz wszystko z klawiatury, maly hardcore ale jak potrzeba... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artmajster Napisano Styczeń 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 wy chyba nie czytacie postów, bo o drugi traktuje o tym samym nie mogę zjechać w dolny prawy róg, bo nie będę siedział przy tym komputerku. Będzie on stał jakieś 150 metrów ode mnie i ewentualne prace na nim będę wykonywał zdalnie. o podmianie kursora już myślałem i "jedno-pikselowy" byłby OK Spróbuję jeszcze Operę ze skórką, tak jak proponuje Kosi#1, ale nie wiem czy uda się odpalać Operę na fullscreen. Jeżeli się da, to nie będę dalej kombinował. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomoc. Artur p.s. Jak już uda mi się w końcu zainstalować Fedorę, to być może pojawią się nowe pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 nie wiem czy uda się odpalać Operę na fullscreen.Uda się, chociaż u mnie widać niestety wąski pasek (taki ze 2 piksele) u góry i u dołu. Jak to zrobić automatycznie to niestety nie wiem (jeszcze ), ale do Opery jest sporo tutków - może ten Ci się przyda http://www.opera.com/support/tutorials/operashow/. Bo o ile zrozumiałem Twoje posty, to chodzi Ci o możliwość odpalania prezentacji od razu po włączeniu systemu, czyli taki "LAF" (launch and forget) Aha, co do kursora, jeśli ma być niewidoczny, to mam taki pomysł, żeby po prostu nie ładować sterowników myszki Jeśli całość ma się uruchamiać bez udziału człowieka (poza pstryknięciem włącznika na kompie), to można po zakończeniu przygotowań usunąć mysz z systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artmajster Napisano Styczeń 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 Tak to ma być LAF usunąć mysz - ciekawy pomysł :] ale wtedy nie będę miał problem jak się połączę zdalnie i będę musiał coś zmienić, no chyba, że da się na jednym pulpicie na tym co będą reklamy usunąć, a na drugim mieć myszkę, ale tak to chyba nawet w Erze nie mają ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 ale tak to chyba nawet w Erze nie maja ;pNo raczej nie Zbyt sprytne by to bylo, ale jak juz wspomnial Ponury z klawiatury mozna wszystko, tylko hardcore jest. [Edit]Mozna jeszcze jakis niewielki programik napisac, który przy starcie "lapalby" myszke, sprawdzal rozdzielczosc ekranu, i przesuwal kursor na maksa w lewo i w dól - da sie zrobic, a pewnie w sieci to i gotowca by sie znalazlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 usunac mysz - ciekawy pomysl :]Czyzby? Cos mi sie wydaje, ze bedziesz mial standardowy nieruchomy kursor na srodku ekranu, jesli Ci to nie bedzie przeszkadzac... Z Opera nie ma najmniejszych problemow. Sprawdzalem - Opera 9.10 (wyglad/skin - Opera standard, zadnych dodatkow) nie zostawia paskow... F11 i po sprawie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 no właśnie o tym mówie. Akurat napisałem, że mam skórkę, bo może to być takurat ważne. nie sprawdzałem fullscreena ze standardową skórka. Jeżeli nie masz jescze fedory, to zobacz pod windowsem na operze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi