butek Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 Instaluję Open Office Ux PL 2.0.4 i dostaję błąd . Jak zainstalować zatem polski Open Office ? rpm -Uvh *.rpm błąd: Niespełnione zależności: openoffice.org-core = 1:2.0.4-5.5.10 jest wymagany przez (zainstalowany) openoffice.org-langpack-pl_PL-2.0.4-5.5.10.i386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 Instaluję Open Office Ux PL 2.0.4 i dostaję błąd . Jak zainstalować zatem polski Open Office ? rpm -Uvh *.rpm błąd: Niespełnione zależności: openoffice.org-core = 1:2.0.4-5.5.10 jest wymagany przez (zainstalowany) openoffice.org-langpack-pl_PL-2.0.4-5.5.10.i386 Odinstalować tego langpacka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2007 A moze najpierw yum remove openoffice.org-* :?: A pozniej rob co chcesz Zastanawia mnie tylko dlaczego ludziska instaluja wersje UX, skoro sa gotowe paczki pod FC a na stronie http://pl.openoffice.org/product.download.html (chyba) wszystkie mozliwe dodatki (slowniki, szablony, cliparty, thesaurus, makra...) Ale - jak kto lubi Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
druidek Napisano Styczeń 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 lWitam, też mam problem z OO (bardziej ze swoją niewiedzą) więc nie będę rozpoczynał nowego wątku tylko pociągnę ten. Mam Fedore 6, jeszcze gołą. po rozpakowaniu i wydania polecenia ' yum install openoffice.org-*' komputer ładnie mysli wypluwa Transaction Summary ============================================================================= Install 28 Package(s) Update 0 Package(s) Remove 0 Package(s) Total download size: 318 M Is this ok [y/N]: ja oczywiście nasiskam 'y' a łobuz mi na to: Downloading Packages: Package openoffice.org-emailmerge-2.1.0-6.i586.rpm is not signed Ja jestem dusza człowiek ale trochę mnie to z równowagi wyprowadza i nie wiem co robić . Prosze uprzejmie o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 Package openoffice.org-emailmerge-2.1.0-6.i586.rpm is not signedNo to dwie propozycje: 1.Jesli nie zalezy Ci bardzo na opcji "Wyslij dokument poczta" czy jakos podobnie, to zrób: yum install openoffice.org-* --exclude=openoffice.org-emailmerge moze reszta pójdzie lepiej. 2.Jesli okazaloby sie, ze wszystkie pakiety nie sa podpisane, to w pliku konfiguracyjnym /etc/yum.repos/fedora.extras.repo zmien wpis gpgcheck=1 na gpgcheck=0. Ale tak ogólnie to nie jest najlepszy pomysl, lepiej miec sprawdzanie podpisów wlaczone. Bezpieczniej. [Edit]Sorki, OO jest "core" a nie w "extras" wiec musisz zmiane zrobic w /etc/yum.repos/fedora.core.repo i ew. jeszcze w /etc/yum.repos/fedora.updates.repo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeeR HunteR Napisano Styczeń 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2007 dokładniej to w /etc/yum.repos.d/fedora-core.repo , /etc/yum.repos.d/fedora-updates.repo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 dokładniej to w /etc/yum.repos.d/fedora-core.repo , /etc/yum.repos.d/fedora-updates.repo Ano, ano Z pamięci pisałem to mi się ".d" zjadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
druidek Napisano Styczeń 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2007 No to dwie propozycje: 1.Jeśli nie zależy Ci bardzo na opcji "Wyślij dokument pocztą" czy jakoś podobnie, to zrób: yum install openoffice.org-* --exclude=openoffice.org-emailmerge może reszta pójdzie lepiej. Dzięki, zrobiłem zgodnie z instrukcją i poszło. oczywiście rozrosło się do 700 M i czas instalacji trwał dwie godziny! jest to o tyle dziwne że komenda TOP pokazywała 5% w porywach do 10 % obciążenia CPU, a pamięci ma 768 M. Ale działa i jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi