Skocz do zawartości

Openoffice Ux Pl 2.0.4

butek

Rekomendowane odpowiedzi

Instaluję Open Office Ux PL 2.0.4 i dostaję błąd . Jak zainstalować zatem polski Open Office ?

rpm -Uvh *.rpm

błąd: Niespełnione zależności:

openoffice.org-core = 1:2.0.4-5.5.10 jest wymagany przez (zainstalowany) openoffice.org-langpack-pl_PL-2.0.4-5.5.10.i386

Instaluję Open Office Ux PL 2.0.4 i dostaję błąd . Jak zainstalować zatem polski Open Office ?

rpm -Uvh *.rpm

błąd: Niespełnione zależności:

openoffice.org-core = 1:2.0.4-5.5.10 jest wymagany przez (zainstalowany) openoffice.org-langpack-pl_PL-2.0.4-5.5.10.i386

Odinstalować tego langpacka?

A moze najpierw

yum remove openoffice.org-*

:?:

A pozniej rob co chcesz ;)

Zastanawia mnie tylko dlaczego ludziska instaluja wersje UX, skoro sa gotowe paczki pod FC a na stronie http://pl.openoffice.org/product.download.html (chyba) wszystkie mozliwe dodatki (slowniki, szablony, cliparty, thesaurus, makra...)

Ale - jak kto lubi :D

Powodzenia

lWitam, też mam problem z OO (bardziej ze swoją niewiedzą) więc nie będę rozpoczynał nowego wątku tylko pociągnę ten. Mam Fedore 6, jeszcze gołą. po rozpakowaniu i wydania polecenia ' yum install openoffice.org-*' komputer ładnie mysli wypluwa

Transaction Summary

=============================================================================

Install 28 Package(s)

Update 0 Package(s)

Remove 0 Package(s)

Total download size: 318 M

Is this ok [y/N]:

ja oczywiście nasiskam 'y'

a łobuz mi na to:

Downloading Packages:

Package openoffice.org-emailmerge-2.1.0-6.i586.rpm is not signed

Ja jestem dusza człowiek ale trochę mnie to z równowagi wyprowadza i nie wiem co robić :( .

Prosze uprzejmie o radę.

Package openoffice.org-emailmerge-2.1.0-6.i586.rpm is not signed
No to dwie propozycje:

1.Jesli nie zalezy Ci bardzo na opcji "Wyslij dokument poczta" czy jakos podobnie, to zrób:

yum install openoffice.org-* --exclude=openoffice.org-emailmerge

moze reszta pójdzie lepiej.

2.Jesli okazaloby sie, ze wszystkie pakiety nie sa podpisane, to w pliku konfiguracyjnym /etc/yum.repos/fedora.extras.repo zmien wpis gpgcheck=1 na gpgcheck=0. Ale tak ogólnie to nie jest najlepszy pomysl, lepiej miec sprawdzanie podpisów wlaczone. Bezpieczniej.

[Edit]Sorki, OO jest "core" a nie w "extras" wiec musisz zmiane zrobic w /etc/yum.repos/fedora.core.repo i ew. jeszcze w /etc/yum.repos/fedora.updates.repo

No to dwie propozycje:

1.Jeśli nie zależy Ci bardzo na opcji "Wyślij dokument pocztą" czy jakoś podobnie, to zrób:

yum install openoffice.org-* --exclude=openoffice.org-emailmerge

może reszta pójdzie lepiej.

Dzięki, zrobiłem zgodnie z instrukcją i poszło. oczywiście rozrosło się do 700 M i czas instalacji trwał dwie godziny! jest to o tyle dziwne że komenda TOP pokazywała 5% w porywach do 10 % obciążenia CPU, a pamięci ma 768 M. Ale działa i jeszcze raz dzięki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...