Robin Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 Uruchomiłem komputer i spróbowałem włączyć Operę. Nic się nie działo, potem Kadu: program zaczął się uruchamiać niestety na tym też skończył bo nie uruchomił się. Otorzyłem termian i po wpisaniu kadu wyskakuje następujący bład: [root@localhost ~]# kadu error opening xml configuration file (No such file or directory), creating empty document KK <misc.cpp:159> char* findMe(const char*, char*, int) KK <misc.cpp:119> bool delinkify(char*, int): /usr/kerberos/sbin/kadu KK <misc.cpp:119> bool delinkify(char*, int): /usr/kerberos/bin/kadu KK <misc.cpp:119> bool delinkify(char*, int): /usr/local/sbin/kadu KK <misc.cpp:119> bool delinkify(char*, int): /usr/local/bin/kadu KK <misc.cpp:119> bool delinkify(char*, int): /sbin/kadu KK <misc.cpp:119> bool delinkify(char*, int): /bin/kadu KK <misc.cpp:119> bool delinkify(char*, int): /usr/sbin/kadu KK <misc.cpp:119> bool delinkify(char*, int): /usr/bin/kadu KK <misc.cpp:126> mode: 100755 KK <misc.cpp:351> /usr/bin/../share/kadu KK <main.cpp:268> before creation of new QApplication Błąd w obliczeniach zmiennoprzecinkowych poodonie jest z Operą opera ERROR: ld.so: object 'libjvm.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored. ERROR: ld.so: object 'libawt.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored. Błąd w obliczeniach zmiennoprzecinkowych Z góry dziękuję Robin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 Po 1. mam nadzieje, ze instalowales kadu z yuma?? Zazwyczaj jak instalujesz to nie ma takich problemów... jezli chodzi o opere, to poszukaj na temat tego: libjvm.so czytaj uwaznie: poodonie jest z Opera KOD opera ERROR: ld.so: object 'libjvm.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored. ERROR: ld.so: object 'libawt.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored. Blad w obliczeniach zmiennoprzecinkowych Z góry dziekuje Robin JVM to chyba Java Virtual Machine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 czytaj uważnie: JVM to chyba Java Virtual Maschine U mnie wypisuje ten sam błąd, a problemu nie ma. IMO ten kłopot ze zmiennoprzecinkowością to coś poważniejszego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin Napisano Styczeń 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 kadu instalowane było z yuma dla pewnośći przeinstalowałem, nic się nie zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 Off Topic [...]Otorzylem termian i po wpisaniu kadu wyskakuje nastepujacy blad: [root@localhost ~]#[...] Mam nadzieje, ze "termian" oznacza terminal No a jesli na stale pracujesz pod root i jako root wchodzisz do sieci, to jesli miales "gosci" na kompie, to nic dziwnego, ze Ci nie dziala. To nie Windows, gdzie wszystko robisz jako admin. A i na Windows do pracy i zabawy w sieci dobrze miec usera o ograniczonych prawach. Zrobilem tak rodzinie i od dawna nie bylo przeinstalowywania systemu, wirusów, spyware'u itp standardowych dla windy atrakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin Napisano Styczeń 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 do trybu graficznego logowalem sie tylko jako user, a z poziomu konsoli nic oprócz yuma sie nie laczylo z mojego polecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 [...]z poziomu konsoli nic oprócz yuma[...]Ze zrzutki powyżej widać, że odpalałeś kadu z roota, stąd moja uwaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin Napisano Styczeń 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 może jest możliwość podmienienia jakoś tych pliczków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 nie wiem, czemu jest problem kadu... :/ instalowałem nie dawno i mi działa wszystko ok :-) Jaka wersja?? 0.5.0?? Czy 0.4.3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin Napisano Styczeń 23, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2007 czyli co? pozostaje reinstalacja systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2007 TU. Może pomoże Mimo tego linka co ci dałem szukaj. Pierwszym krokiem powinna być aktualizacja systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin Napisano Styczeń 23, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2007 Daniello: dziękuję. Problem przynajmniej na razie rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi