satch_boogie Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 Witam Dostałem od znajomego płytki DVD. Próba odtworzenia ich w kaffeine kończy się na : Nie można odczytać źródła. Może to być spowodowane brakiem uprawnień, bądź źródło nie zawiera danych (np. brak płyty w napędzie). (///dev/hdd) Po kliknięciu OK dostaje: xine: cannot find input plugin for MRL [dvd:///dev/hdd] xine: input plugin cannot open MRL [dvd:///dev/hdd] xine: found input plugin : DVD Navigator Dodam, że płytki na nieszcęsnej windzie chodzą bez problemu (sprawdzałem na PowerDVD i ShowTime) inne filmy dvd np na kaffeine śmigają. Bardzo proszę o jakie kolwiek wskazówki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarcamion Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 Ja oglądam w MPlayerze. Z menu konktekstowego 'Open" => 'Play DVD' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satch_boogie Napisano Styczeń 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 Niestety podobny problem: Playing dvd://1. Couldn't open DVD device: /dev/dvd File not found: '1' Failed to open dvd://1. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 pewnie to sprawka braku zainstalowanego libdvdcss; yum załatwia tę sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satch_boogie Napisano Styczeń 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 libdvdcss mam zainstalowane w wersji: libdvdcss-1.2.9-2.lvn5 a czy może mnieć na mój problem system plików płyty ? Oto wynik komendy mount na płycie z która sa problemy (pierwsza linijka) oraz kiedy wszystko jest wporzadku (druga linijka): /dev/hdd on /media/G3 type iso9660 (ro,noexec,nosuid,nodev,noatime,uid=500,utf8) /dev/hdd on /media/Wrog_u_bram type udf (ro,noexec,nosuid,nodev,sync,uid=500) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 W mplayerze masz źle ustawiony napęd dvd, zmień go na /dev/hdd (wygląda, że tak masz podpięty w komputerze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 pewnie sam na to wpadłeś, ale nie mam innych pomysłów - wpisałbym yum list *dvd* i instalował po kolei czego nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satch_boogie Napisano Styczeń 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 Witam ponownie Zarówno zmiana urządzenia w odtwarzaczu jak i doinstalowanie pozostałych pakietów nie rozwiązały sprawy K3b pokazuje istotne informacje o plycie, ze byla nagrana NERO itp Bez problemu są też odtwarzana duże pliki *.VOB dowolnym odtwarzaczem. Zatem możliwe, że jest uszkodzony jakiś inny plik z płyty, czemu tylko winda sobie z nimi radzi. I tak dzięki za pomoc Macie może jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 U mnie to samo działo się, gdy nie miałem libdvdcss, miałem źle ustawione hdc/hdd w xine. Ostatnio z uprawnieniami do płyty zaszalał mi rhythmbox, o tym też na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 satch boogie jaką masz wersję fedory?? libdvdcss mam zainstalowane w wersji: libdvdcss-1.2.9-2.lvn5 Livna 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satch_boogie Napisano Styczeń 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2007 Moja fedora to Fedora Core 5, kernel-2.6.18-1.2257.fc5 Zgadzam się, że może to być wina libdvdcss, gdyż każdy odtwarzacz tak reguje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2007 Sprawdziałem u sibie i.... też przestały mi działać DVD (FC5). Podejrzewam, ze sam jestem sobie winien, bo instalowałem repozytorium GStreamera. Bo zainstalowaniu paczek z livny, zamiast GST, DVD zaczęło sie odtwarzać, ale tylko w mplayerze uruchomionym z roota, a mplayer zawsze działał mi wolniej niz xine... Szukam dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi