pizdryga Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 Witam Jestem nowy wiec bardzo prosze o pomoc. Mam taki problem: sciagam np firefoxa, jest on ladnie spakowany ale nie moge go odpalic. Co mam zrobic aby zainstalowac aplikacje sciagnieta z neta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 W przypadku Firefoxa po prostu rozpakuj archiwum a potem zrób dwuklik na firefox.bin. Jednak zastanów się czy nie lepiej po prostu zainstalować FF-a z repozytorium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 nie czaruj tylko z roota w konsoli wpisz yum install firefox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 Pozwólcie zgadnąć Kolega chce mieć FF 2 a w repo jest 1.5.0.9 Stąd pewnie problem. Chociaż osobiście nei widzę specjalnej róznicy między 1.5 a 2.0, więc lepiej yumem z repo, bo mniejszy bajzel w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferrari Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 tak tylko że w repo jest firefox 1.5..... też kiedyś miałem taki problem,, ale po przekopaniu internetu gdzieś znalazłem rpm z firefoksem 2 pod fedore 5 i 6, instalka poszła bez problemu, jak znajde linka to podrzuce !!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 Witam!!! mozesz poszukac w http://rpm.pbone.net oto co znalazlem Search results for firefox : Fedora 6 http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/idp...x86_64.rpm.html Fedora 6 http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/idp...i.i386.rpm.html Fedora 5 http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/idp...i.i386.rpm.html Ale osobiscie proponuje wypróbowanie Opery 9.1, u mnie dziala o wiele szybciej od FF2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferrari Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 no to jest wlaśnie to o co mi chodziło, mam Opere w najnowszej wersji, jednak jest problem z wyświetlaniem niektórych stron, a polskie trzcionki dziwnie wyglądają, wolę jednak ff pozdro a co do szybkości to wystarczy w wyszukiwarce wpisać tuning firefoksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pizdryga Napisano Styczeń 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 FF mam zainstalowanego wlasnie przez komende yum install firefox (1.5) dlatego pytalem o instalacje bo mam sciagnietego FF2.0...A po dwukrotnym kliknieciu na plik firefox-bin nic sie nie dzieje ...a kozysztajac z okazji jak moge zainstalowac aMule? Po wpisaniu komendy yum install aMule dostaje komunikat: Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories core 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates 100% |=========================| 1.2 kB 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments No Match for argument: aMule Nothing to do Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferrari Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 widze, że nie masz dodanych repo livny, jak dodać?? poczytaj fag na fedora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pizdryga Napisano Styczeń 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 rozumiem, ze w Fedora 6 bedzie przebiegac to tak samo jak w Fedora , tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferrari Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 rozumiem, ze w Fedora 6 bedzie przebiegac to tak samo jak w Fedora , tak? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLinuX Napisano Styczeń 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2007 No Match for argument: aMule Nothing to do Nazwy pakietów do instalacji pisz małymi literami. A po dwukrotnym kliknieciu na plik firefox-bin nic sie nie dzieje Sprawdź czy plik firefox-bin ma prawa wykonywania (a najlepiej mu je od razu nadaj): chmod +x firefox-bin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pizdryga Napisano Styczeń 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Niby juz zainstalowalem i teraz mam taki komunikat: [root@localhost ~]# yum install amule Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories ftp://ftp.wsisiz.edu.pl/pub/linux/fedora/...ata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-2, 'Ta nazwa lub us\xc5\x82uga jest nieznana')> Trying other mirror. Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: updates Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: updatesNo i co robić? Najlepiej zacząć myśleć Otwieramy stronę Google.pl i tam wpisujemy wyszukiwanie wyłącznie po domenie fedora.pl ww. ciągu znaków. I wtedy dowiadujemy się, że był już taki temat i został rozwiązany Ludzie czy wy się nigdy nie nauczycie szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Styczeń 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2007 ehh a nie prościej: yum --enablerepo=development update firefox ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi