Dobi Napisano Styczeń 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 Witam mam problem z neostrada probowalem sie odnieść do innych tematów ale nic nie pomogło. Mam neoostrade 512 z livebox i z tego co wyczytalem moj problem dotyczy dnsów. Pod windowsem wszystko działa poprawnie natomiast w fc6 strony ładują mi się bardzo wolno a serwerów dns nie moge ustawic. Gdy zmieniam ip w pliku etc/resolv.conf po restarcie systemu znów mam ip liveboxa. Tak samo jest w konfiguracji połączenia. Prosze o pomoc bo strony ładują sie naprawde wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 Ja się nie znam na sieciach zbytnio, ale myślę, że to po prostu są prawa dostępu do /etc/resolv.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobi Napisano Styczeń 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 Zmieniam z roota i nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 Zmieniam z roota i nie dzialaMam pomysł na obejście problemu, bo jak naprawić to nie wiem. Rozumiem, że po dodaniu DNSów do /etc/resolv.conf jest OK? Możesz dopisać do /etc/rc.local linijki dopisujące nameservery do /etc/resolv.conf echo "nameserver [IP DNS 1]" >> /etc/resolv.conf echo "nameserver [IP DNS 2]" >> /etc/resolv.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobi Napisano Styczeń 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 O faktycznie działa dobry pomysł wielkie dzięki. Z tym ze teraz moj plik resolv.conf wyglada tak ; generated by /sbin/dhclient-script nameserver 192.168.1.1 nameserver 0.0.0.0 search localdomain nameserver 194.204.159.1 nameserver 194.204.152.34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Styczeń 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2007 no i good! niech se tak wyglada! jak dziala to jest wazne !choc ladniej byloby zeby byly tylko dns-y tepsy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2007 O faktycznie działa dobry pomysł wielkie dzięki. Z tym ze teraz moj plik resolv.conf wyglada tak... No to zmodyfikuj minimalnie pierwszy wpis, i bedzie git echo "nameserver 194.204.159.1" > /etc/resolv.conf echo "nameserver 194.204.152.34" >> /etc/resolv.conf Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi