wklaczynski Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 W związku ze zmianą prawa telekomunikacji, TP-SA musiała wymówić umowy. Każdy może bez żadnych konsekwencji zrezydnować z umowy na neostradę. Dowiedziałem się że takich ludzi będzie dosyć sporo, i TP-SA zamierza zaraz po 15 ogłosić nową promocję dla tych co odeszli, a nawet załatwienie promocji pozwoli się zmieścić w okresie wypowiedzenia starej umowy. Daje to szansę na zerwanie starej złodziejskiej taryfy i przejście na lepsze warunki z lepszą prędkością. Widocznie zmiękli jak netia w tym zamieszaniu ogłosiła super promocje! Do tej pory za marne 512 bulę ponad stuwę! Chyba warto pokombinować w razie czego zawsze można skożystać z oferty Net24 http://www.netia.pl/promocje,dla_domu,5.html, a do 14 jeszcze trochę czasu?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 Chyba warto pokombinować w razie czego zawsze można skożystać z oferty Net24 http://www.netia.pl/promocje,dla_domu,5.html, a do 14 jeszcze trochę czasu?! Tiaaaa, wszędzie, tylko nie w Krakowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 Tiaaaa, wszędzie, tylko nie w Krakowie... W Krakowie to chyba Aster ma dobre ceny? Ja korzystam z Aster w Warszawie i podziwiam o ile niższą cenowo i lepszą parametrami ofertę ma ta sieć w Krakowie... A wracjąc do tematu, to okazja na zmiane jest niezła, ale trzeba dobrze czytać umowy u alternatywnych operatorów, żeby nie wyszło że lepiej było w TP... Na poważnie to UKE działa, ale to nie jest droga do sukcesu - nam trzeba poważnego inwestora ,który będzie i kokurencją dla TP, ale i zainwestuje w budowę infrastruktury. Ponieważ szacuje się, że ok 80% abonentów TP nie spełnia warunków technicznych do instalacji Neostrady szybszej niż 1024 (choćby za duża odległość od centrali), to od samych uchwał, nakazów i kar tej infrastruktury nie przybędzie i o prędkościach optymalnych rzędu 6/1 Mb/s mozemy zapomnieć. Po anulowaniu przez UKE prztargu na WIMAX nie jestem optymistą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 Ja korzystam z Aster w Warszawie[...]Zgadza sie, ja tez jestem w w-wskim Aster, ale znajomy z Krakowa mówil, ze tam jest jeszcze lepiej. Chociaz na moje 2Mbps (w nocy 4) nie moge narzekac Zeby jeszcze upstream podwyzszyli, bo wyslanie duzego pliku (np. zalacznik maila 10-15MB) trwa wieki A wracjac do tematu, to okazja na zmiane jest niezla, ale trzeba dobrze czytac umowy u alternatywnych operatorów, zeby nie wyszlo ze lepiej bylo w TP...Tez uwazam, ze lepiej dokladnie poczytac i sie 10x zastanowic. Mimo wszystko TPSA jest w stanie znacznie szybciej polozyc swiatlowody niz Netia. A Netia korzysta z polaczen TPSA, ale TPSA wcale nie musi im udostepnic nowych szybszych polaczen po nowych szybszych "swiatlych wzwodach" Nawet jak UKE zmusi TPSA do udostepnienia, to zawsze moga pójsc z cenami dzierzawy na maksa zaslaniajac sie zwrotem kosztów inwestycji. Bo moze sie okazac, ze wszystko wyglada pieknie, ale tylko w wersji demo Wersja live nie musi juz byc tak slodka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 Chociaż na moje 2Mbps (w nocy 4) nie mogę narzekać Żeby jeszcze upstream podwyższyli, bo wysłanie dużego pliku (np. załącznik maila 10-15MB) trwa wieki Ma ta sama opcję i też nie narzekam, ale w Krakowie ta opcja "Twój Dom" jest duzo tańsza i upload jest 512 a nie 256... Widać Aster uważa, ze jak Warszawa to nas stać? Może w Krakowie konkurencja jest większa? Moze ktoś z grodu Kraka się wypowie? Fama głosi, że w stolicy UPC i Aster się dogadały i nie wchodzą sobie w drogę - stąd brak spadku cen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 Moze ktoś z grodu Kraka się wypowie? Fama głosi, że w stolicy UPC i Aster się dogadały i nie wchodzą sobie w drogę - stąd brak spadku cen.Daj spokój To wprawdzie Hyde Park, ale wklaczynski pytał jednak o przejście z TPSA do Netii. Nie zaśmiecajmy wątku. Niniejszym udzielam sobie nagany i jako moderator forum daję sobie bana na 10 minut Innych nie będę traktował tak łagodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi