Skocz do zawartości

Wolna Neostrada

trocha

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zainstalowałem neostrade wg tego opisu http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=12431 i wczoraj działała dobrze, dzisiaj też działa, ale strasznie wolno. Pliki pobierają się wolniej niż na zwykłym połączeniu modemowym, a strony otwierają się około minuty. Co to może być?? Zapewne taki temat już był, ale nie moge poszukać, bo żeby otworzyć kilka stron z taką prędkością musiałbym poświęcić dużo czasu

daj inne dns'y. Te które podał Ess też są dobre, ale są inne - lepsze i co ważne - te są faktycznie dedykowane dla użyszkodników neostrady (choć w zasadzie różni się tylko jeden, ale podam całą konfigurację). Znalazłem je jak mi ostatnio tamte zaczęły mulić.

nameserver 194.204.159.1

nameserver 194.204.152.34

Aha, no i faktycznie upewnij się, że nie przekroczyłeś limitów ;)

daj inne dns'y. Te które podał Ess też są dobre, ale są inne - lepsze i co ważne - te są faktycznie dedykowane dla użyszkodników neostrady (choć w zasadzie różni się tylko jeden, ale podam całą konfigurację). Znalazłem je jak mi ostatnio tamte zaczęły mulić.

nameserver 194.204.159.1

nameserver 194.204.152.34

Wpisałem te, ale podczas łączenia zauważyłem dziwną rzecz/:

primary   DNS address 194.204.152.34
secondary DNS address 217.98.63.164

a więc tu pokazuje jeszcze inne

Aha, no i faktycznie upewnij się, że nie przekroczyłeś limitów ;)

Tak teraz myśle, że rzeczywiście mogłem przekroczyć, ale to zależy od tego jak oni to naliczają. Na stronie neo jest napisane, że do dnia 27.01.2007 miałem 11.43 GB, ale od tamtego czasu mogłem już przekroczyć bo ściągałem właśnie Fedore. I to zależy teraz, czy oni u siebie już podliczyli, że przekroczyłem 15 GB, ale na stronie tego nie wyświetlają, czy jeszcze nie policzyli, ale teraz wpadłem na pomysł, że mogę sprawdzić jak to dziala pod windą.

A ja ze swej strony proponowałbym wyłączyć obsługę ipv6 (o ile oczywiście nie korzystasz), bo to bardzo spowalnia system.

Jak coś to tu masz opis:

http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-fc6.html#ipv6

Nic to nie pomogło :/

Jeżeli przekroczyłeś limit transferu , to już chyba ostatni raz - Od dzisiaj (jak informuje onet.pl) Neostrada zniosła limity! - Cóż oddech konkurencji? :D

Pozdrawiam! :)

Zgadza się, ale ja i tak przechodze do konkurencji :) - mam nadzieję