MC' Napisano Styczeń 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2007 Witam, Mam KDE i od jakiegoś czasu zaczęło mnie denerwować że rozmiary okien np przy zciąganiu ze strony pokazuje się okno wyboru katalogu gdzie chciałbym zapisać dany plik niestety jest ono zawsze zkurczone ta żę nie widać listy katalogów i trzeba je dopiero rozciągać. Nie było by problemu gdyby po pierwszym ustawieniu poprawnego rozmiaru okna przy kolejnych np zciąganiach rozmiar tego okna pojawiał się w wymiarach w jakich je ostatnio zostawiłem tj nieskurczony. Wiem że to byćmoże banalne ale jakoś nie moge takiej opcji znaleźć. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2007 kliknij prawym guzikiem w belkę okna; będzie tam masa opcji, włącznie z właściwościami; właśnie we właściwościach (ten fragment był nieźle trudny do napisania) da się ustawić zapamiętywanie rozmiaru okien nie wiem czy działa to w oknach dialogowych (jakim jest okno wyboru katalogu), ale w oknach programów tak; trzeba sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Styczeń 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2007 kliknij prawym guzikiem w belkę okna; będzie tam masa opcji, włącznie z właściwościami; właśnie we właściwościach (ten fragment był nieźle trudny do napisania) da się ustawić zapamiętywanie rozmiaru okien nie wiem czy działa to w oknach dialogowych (jakim jest okno wyboru katalogu), ale w oknach programów tak; trzeba sprawdzić Zapewne chodzi Ci o "Konfigurację zachowania okien" Ale ja tu szukałem i nic o zmianie rozmiaru, o której pisałem , nie ma;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wirone Napisano Luty 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2007 Klikasz prawym na belke tytulowa i masz "Zachowanie okna" i "Zachowanie programu", jakos tak, nie moge sprawdzic bo teraz jako menadzer okien mam compiz a nie standardowy z kde, a tutaj po kliknieciu nie ma tych opcji.... niestety! i tu moje pytanie, czy w w Compizie tez sie da zapamietywac polozenie i rozmiar okien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi