Skocz do zawartości

Azureus

gryzon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zainstalowałem najnowszego Azureusa, dla pewności jave nowa też zainstalowałem. Po uruchomieniu Azureusa jakis proces maksymalnie obciaża mi procesor na 100 %.

Sprawdziłem w Monitorze Systemu i ten proces nazywa sie beagled-helper. Jest tam rownież proces o podobnej nazwie beagled jednak nie obciaza on procesora.

Wyłączenie Azureusa nie zatrzymuje obciążenia. Dopiero jak sie wyloguje i zaloguje to jest ok. Czy ktoś miał taki problem ?

pozdrawiam

Mi też beagled-helper obciążał procesor, z tego co pamiętam to zrobiłem to tak: system-preferencje-więcej preferencji-sesje, zakładka programy startowe i wyłączyłem beagled --autostarted i restart kompa, teraz powinno nie obciążać

Mi też beagled-helper obciążał procesor, z tego co pamiętam to zrobiłem to tak: system-preferencje-więcej preferencji-sesje, zakładka programy startowe i wyłączyłem beagled --autostarted i restart kompa, teraz powinno nie obciążać

Ja zrobiłem coś podobnego, tylko że odinstalowałem go. Trafiłem na taką stronę : http://beagle-project.org/Troubleshooting_CPU

Chciałem zainstalować Beagle w wersji dużo nowszej. Ale okazało się źe do niej potrzebne są nowsze pakiety mono i mono-devel. Z kolei najnowsze pakiety mono i mono-devel potrzebowały nowszych pakietów już nie pamiętam czego, tak więc odpuściłem sobie.

A co tak naprawde robi ten beagled ? Zniknęła mi ikonka pieska z przeglądarki internetowej.

pozdrawiam

Beagle version 0.2.13 and older are buggy
Niestety w repozytoriach linvy znajdują się tylko te wersje. Ja i tak nie używam, ale pewnie jak już będzie można zainstalować nowszą wersję z yuma to pewnie tak zrobię.

man beagled
beagled, the Beagle daemon, is the heart of Beagle, a system for searching and managing your personal information space. The Beagle daemon should normally be started as part of your system's boot process: For example, by an initscript.

Running beagled by hand is of use for those wishing to customize the Beagle daemon's execution via command-line options, developers testing Beagle, or those who use Beagle only infrequently.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...