gryzon Napisano Luty 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2007 Witam zainstalowałem najnowszego Azureusa, dla pewności jave nowa też zainstalowałem. Po uruchomieniu Azureusa jakis proces maksymalnie obciaża mi procesor na 100 %. Sprawdziłem w Monitorze Systemu i ten proces nazywa sie beagled-helper. Jest tam rownież proces o podobnej nazwie beagled jednak nie obciaza on procesora. Wyłączenie Azureusa nie zatrzymuje obciążenia. Dopiero jak sie wyloguje i zaloguje to jest ok. Czy ktoś miał taki problem ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2007 Mi też beagled-helper obciążał procesor, z tego co pamiętam to zrobiłem to tak: system-preferencje-więcej preferencji-sesje, zakładka programy startowe i wyłączyłem beagled --autostarted i restart kompa, teraz powinno nie obciążać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano Luty 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2007 Mi też beagled-helper obciążał procesor, z tego co pamiętam to zrobiłem to tak: system-preferencje-więcej preferencji-sesje, zakładka programy startowe i wyłączyłem beagled --autostarted i restart kompa, teraz powinno nie obciążać Ja zrobiłem coś podobnego, tylko że odinstalowałem go. Trafiłem na taką stronę : http://beagle-project.org/Troubleshooting_CPU Chciałem zainstalować Beagle w wersji dużo nowszej. Ale okazało się źe do niej potrzebne są nowsze pakiety mono i mono-devel. Z kolei najnowsze pakiety mono i mono-devel potrzebowały nowszych pakietów już nie pamiętam czego, tak więc odpuściłem sobie. A co tak naprawde robi ten beagled ? Zniknęła mi ikonka pieska z przeglądarki internetowej. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2007 Beagle version 0.2.13 and older are buggy Niestety w repozytoriach linvy znajdują się tylko te wersje. Ja i tak nie używam, ale pewnie jak już będzie można zainstalować nowszą wersję z yuma to pewnie tak zrobię. man beagled beagled, the Beagle daemon, is the heart of Beagle, a system for searching and managing your personal information space. The Beagle daemon should normally be started as part of your system's boot process: For example, by an initscript. Running beagled by hand is of use for those wishing to customize the Beagle daemon's execution via command-line options, developers testing Beagle, or those who use Beagle only infrequently. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi