SACZI Napisano Luty 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2007 Witam Mam zainstalowane dwie wersje kompilatora Qt, 3,3 i 4,2. Podczas próby kompilacji: qmake make ./nazwa_programu kompilator "wywala" mi błąd, że program stworzony pod jest pod starszą wersją IDE, co jest zrozumiałe (domyślnie uzywa nowszej wersji kompilatora. Jak ominąć ten błąð? Uczę się pod Qt3,3, bo mam do niego fajny tutorial, a 4,2 zostawiam na przyszłość (jak się nauczę 3,3 ). Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc, to proszę o to. PS Sorki a literówki, ale klawa mi pada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Luty 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2007 kompilator "wywala" mi błąd, że program stworzony pod jest pod starszą wersją IDE, co jest zrozumiałe (domyślnie uzywa nowszej wersji kompilatora. Błąd nie jest dla mnie do końca jasny. Lepiej go zacytować. Poza tym, na którym poleceniu jest problem? qmake? W Fedorze jest tak, że dla qt3 jest qmake, a dla qt4 qmake-qt4, więc nie powinno być problemu. Żeby można było rozwiązać problem lepiej opisz go dokładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi