Amos Napisano Luty 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2007 A masz włączonego emerald w autostarcie?? Jeżeli odpala się beryla przez beryl-manager, to on uruchamia tego menedżera okien, którego ma aktualnie ustawionego. Jeśli Kwin jest wybrany, to Kwin, a jeśli beryl - to beryl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Luty 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2007 w autostarcie mam tylko beryl-manager... ale teraz mam ciągłe wywałki - być może to z tego powodu. Widzę jednak, że są nowe paczki-aktualizacje do beryla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2007 nie wiem... ja mam w autostarcie uruchomione: BERYL i EMERALD i działa OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Luty 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2007 (edytowane) wersja 0.2.0 rc1 (świerzutka paczuszka) ... stabilna! Jak narazie bez kraszu EDIT: O! Teraz od razu uruchamia się z Emeraldem! Zauwazyłem tylko małą niedogodność - jak robię jakiś efekt przy zamykaniu/minimalizowaniu okna na chwileczkę następuje "freez" okna (dosłownie ułamek sekundy). Ale zwalam na sprzęt (co mi tam...) P4 3.00GHz HT (czy Linux w ogóle korzysta z HT?) 512MB RAM i GF 6600 256MB Edytowane Luty 7, 2007 przez orzeszko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zomer Napisano Lipiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2007 Po prostu wklep do konsoli polecenie desktop-effects . Jak to dodać do autostartu to już nie wiem, ale chyba w ./kde/Autostart/ wystarczy zrobić taki wpis jak wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi