gilban Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Dzień dobry !!! Przesiadłem się na Fedorę z Auroxa Mam problem z instalacją sterowników Nvidii pod Fedorą 6 Moja karta graficzna to GForce 6600 na AGP i sprzę płyta Asrock na nforce 2 + Sempron 2600+ na socket A Gdy chcę zainstalować sterowniki z yuma - dostaję komunikat z błędem albo że takiego pliku nie ma. Ostatnio próbowałem zainstalować sterowniki ze strony Nvidii i tak jak w jednym z wątków lub tak jak się to robiło pod Auroxem wcisnąłem klawisze CTRL-ALT-F1 i po wpisaniu telinit 3 zaczyna tylko mrugać kursor i jedynie co mogę zrobić to reset - nic więcej Działa ten z klawiatury Czy jest na to lekarstwo ? Ja wiem że nie ja jeden i nie ostatni zadaję to pytanie i dlatego mam proźbę. Czy mógłby ktoś (kto sam go zainstalował poprawnie) w widocznym miejscu jasno, krok po kroku opisać instalację tego sterownika ? Czytałem bowiem różne opisy na tym forum ale są niedokładne i do niczego nie prowadzą, czyli (_napewno_ → na pewno) ORT nie działają moim przypadku i zapewne nie tylko w moim. Z góry dziękuję i czekam na odpowiedź. Niby są na forum różne opisy ale do niczego nie prowadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Luty 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2007 Dobry wieczór. faq.fedora.pl Tam przeczytasz, że musisz wpisać "yum install kmod-nvidia" i o tym, że wcześniej musisz dodać repo livna.org, aby ten moduł mógł yum gdzieś znaleźć. Nie instaluj sterów wprost ze strony nvidii, bo dostaniesz nerwicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuXx^ Napisano Luty 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2007 Ja robie tak samo, dodalem rep livna.org wszystko sie zainstalowalo. ale nvidia-config-display enable nie dziala.. oczywiscie na koncie root i na init3. wyskakuje mi bash: nvidia-config-display: command not found Dodam ze mam FC6 i jest ona po wszystkich akutalizacjach z packager'a i mam nowe jadro, i przy grub mam do wyboru stare i nowe. czy to ma znaczenie ze moze na nowym nie dzialac, a na starym dziala ? tak sie pytam ale nie sprawdzalem. Aha i jesli juz tutaj pisze, to nie chce zasmiecac forum i zapytam o jedna rzecz. Jak uruchomic te super fajerwerki graficzne na fc6 ? Tzn. pulpity cube, animacje podczas minimalizacji itd przejrzystosc.. wiem tylko ze jakis beryl i jakies aiglx ? hehe moze jakies info ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2007 sprobuj nvidia-settings może o to Ci chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Luty 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2007 FuXx^, skoro wiec mniej wiecej co to jest, to tak trudno wpisac w google beryl? yum install beryl, ale upewnij sie ze masz akceleracje 3d i jesli masz ATI to jesli masz karte z chipsetem tym z radeona 9200 to nie isntaluj, nie odpalisz ani beryla, ani compiza, nawet sie nie siluj. gilban, wojtekjs Ci juz powiedzial co masz robic.nie powinienes miec zadnych problemow raczej z instalacja sterow tych z livny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crow Napisano Luty 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2007 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...art=#entry76156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi