porterneon Napisano Luty 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2007 Witam. Czy jest jakis problem z odpaleniem qt4 pod fedora 6? Czy sa paczki w repozytoriach czy moze trzeba kompilowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 a nie łaska sprawdzić samemu czy są paczki w repozytoriach? tak ciężko wpisać 3 (słownie: TRZY) wyrazy w konsoli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Luty 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2007 Tak jest: [root@localhost ~]# yum search qt4 |grep qt4 qt4.i386 4.2.1-3.fc6 extras Ale kde jest kompilowane z użyciem qt3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porterneon Napisano Luty 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2007 a nie łaska sprawdzić samemu czy są paczki w repozytoriach? tak ciężko wpisać 3 (słownie: TRZY) wyrazy w konsoli ? W momencie kiedy to pisalem nie mialem zainstalowanej fedury tylko ubuntu wiec nie mialem jak sprawdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2007 W momencie kiedy to pisalem nie mialem zainstalowanej fedury tylko ubuntu wiec nie mialem jak sprawdzic.Na przykład na http://rpm.pbone.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Luty 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 Witam. Czy jest jakis problem z odpaleniem qt4 pod fedora 6? Czy sa paczki w repozytoriach czy moze trzeba kompilowac? Paczki tak jak koledzy wspomnieli wczesniej sa w extras. Jesli chodzi o uzywanie to do niedawno trzeba bylo nieco kombinowac przy korzystaniu z IDE. W tej chwili mozna sie pokusic o kdevelop w wersji 3.4 ze wsparciem dla tej biblioteki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 W tej chwili mozna sie pokusic o kdevelop w wersji 3.4 ze wsparciem dla tej biblioteki. A co masz na myśli pisząc "wsparcie"? Dodali coś drag & drop? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2007 A co masz na myśli pisząc "wsparcie"? Dodali coś drag & drop? http://209.85.129.104/search?q=cache:gYFuE...mp;client=opera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 Mam qt w wersji 3X czy powinienem zainstalowac nowsze przez yum instal qt4 bo yum update qt nie updatuje do 4? Jak ustawic by program byl w zaleznosci od mojej woli kompilowany z qt3 albo z qt4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 Jak ustawić by program był w zależności od mojej woli kompilowany z qt3 albo z qt4? Przy ./configure raczej będziesz mógł to określić a jeżeli chcesz żeby appsy używały qt4 a nie qt3 wykonaj polecenie: [stiffler@localhost ~]$ export QTDIR=/sciezka/do/qt Możesz je dopisać do /etc/profile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 Jak ustawić by program był w zależności od mojej woli kompilowany z qt3 albo z qt4? Przy ./configure raczej będziesz mógł to określić Ale ja nie chcę tego kompilować tylko z extras ściągnąć i zainstalować tylko tak abym mógł skorzystać z wersji 3.x i 4.x a jeżeli chcesz żeby appsy używały qt4 a nie qt3 wykonaj polecenie: [stiffler@localhost ~]$ export QTDIR=/sciezka/do/qt Miałem na myśli coś bardziej elastycznego i łatwego do zmiany przy kompilacji np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 Jak ustawić by program był w zależności od mojej woli kompilowany z qt3 albo z qt4? Skompilujesz go tą wersją, dla której odpalisz qmake. qmake - qt3 qmake-qt4 - qt4 yum update qt nie updatuje do 4? Nie zrobi update'u, gdyż qt4 nie jest kompatybilny wstecz. Pozmieniało tam się wiele rzeczy, nawet nazwy nagłówków. Możesz ofkoz mieć dwie wersje yum -y install qt4\* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 Dzieki Leszku! Jestes mi w stanie odpowiedziec czy warto instalowac KDevelop 3.4(zdaje sie ze jest nomen omen w developement) czy jeszcze poczekac az przejdzie do extras i pomeczyc sie w vi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 KDevelop jest w repo jakby ktoś nie wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 Ostatnio sprawdzałem i nie widziałem w development kdevelop 3.4, więc przerzuciłem się na emacs'a. Już się pojawiło? Sprawdze jak mi się net poprawi, bo teraz ledwo tu moge pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi