PiterDwo Napisano Luty 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2007 Witam, Niedawno urochomilem swoj serwer dla pewnej strony i emaile wysylane z serwera nie dochodza np. na konta pocztowe WP oraz paru innych zachodnich serwerow np. VERIZON itd. Nie mam zadnych problemow z serwerami ONET, YAHOO, GMAIL, INTERIA itd Co moze byc tego przyczyna? Z WP nikt nie odpisuje na moje pytania... Pozdrawiam i jak ktos bedzie znal odpowiedz to bede BARDZO wdzieczny. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2007 A jak zabezpieczenia na Twoim serwerze? Może jakieś "open relay"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Luty 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2007 IP serwera masz jakie ... sprawdz czy nie jestes na jakiejs czarnej liscie. A pytania do wp wysylaj na [email protected] odpowidajaa gdzies po 4-5 dniach. Wklej tutaj tresc zwrotki jaka dostajesz od serwera wp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterDwo Napisano Luty 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2007 Dzięki za odpowiedzi, teraz po kolei: zwrotka od wp na probe wysłania potwierdzenia rejestracji na forum <[email protected]>: 212.77.101.9 failed on DATA command. Remote host said: 421 service temporarily unavailable I'm not going to try again; this message has been in the queue too long. --- Below this line is a copy of the message. Return-Path: <[email protected]> Received: (qmail 15064 invoked by uid 48); 3 Feb 2007 01:45:28 +0100 To: [email protected] Subject: Witamy na Forum Pajeczyna - ogłoszenia, ogłoszenia drobne, praca, mieszkania, pokoje, towarzyskie, inne Reply-to: [email protected] From: [email protected] Message-ID: <[email protected]> MIME-Version: 1.0 Content-type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-transfer-encoding: 8bit Date: Sat, 03 Feb 2007 01:45:28 +0100 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Mailer: PHP X-MimeOLE: Produced By phpBB2 IP: 69.64.74.208 Sprawdzalem blacklisty, nie ma nas na żadnej. Spróbuje się z wp skontaktować na abuse. Dzięki za radę. Używam qmaila. Nie jestem open relay. Używam qmailowego pliku rcpthost, gdzie jest tylko moja domena (swoja drogą może on coś mieszać, tylko jeszcze nie wiem co). Walczę z tym już jakiś czas dzisiaj i póki co nic. Będę wdzięczny za dalsze porady. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Luty 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2007 Z Qmailem to raczej nie pomoge ja uzywam Postfixa. Szczerze ORT mówiac nie spotkalem sie z tym komunikatem ale wyglada na to jakby serwer wp odmawial twojemu swiadczenia uslugi (zgodnie z dokumentem RFC http://tools.ietf.org/html/rfc2821 - 421 <domain> Service not available, closing transmission channel (This may be a reply to any command if the service knows it must shut down)) Jak bedziesz pisal do wp to przeslij im zwrotke która otrzymales bez niej zapewne nie wiele ci pomoga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi