Stiffler Napisano Luty 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 Wie ktoś może jak zainstalować cfdiska w fc6? Powinien być chyba w pakiecie util-linux, chociaż mam go zainstalowanego: [stiffler@localhost ~]$ rpm -q util-linux util-linux-2.13-0.46.fc6 To: [stiffler@localhost ~]$ whereis cfdisk cfdisk: [stiffler@localhost ~]$ Ktoś zna rozwiązanie problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr-owl Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Wie ktoś może jak zainstalować cfdiska w fc6? Powinien być chyba w pakiecie util-linux, chociaż mam go zainstalowanego: [stiffler@localhost ~]$ rpm -q util-linux util-linux-2.13-0.46.fc6 To: [stiffler@localhost ~]$ whereis cfdisk cfdisk: [stiffler@localhost ~]$ Ktoś zna rozwiązanie problemu? Witam, O ile wiem to wraz z którąś wersją Red Hat-a program został wyłączony z pakietu util-linux, sam go szukałem bez powodzenia w RHEL4 Pozdrawiam, mr-owl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Ktoś zna rozwiązanie problemu?cfdisk już od dłuższego czasu nie ma w pakietach Fedory. Nie wystarczy Ci zwykły fdisk? Albo coś pod Xy? Qparted, gparted? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Luty 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 No ale ja jestem przyzwyczajony do cfdiska i go bardzo lubie ;/ Nie widze sensu wywalania go z pakietow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi