rider3 Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Witam mam zainstalowana Fedora Core 6 i mam pewne komplikacje z dzialaniem dzwieku(posiadam karte muzyczna AC97). Problemow z nim mam dwa, pierwszym jest to, ze nie bardzo wiem jak skonfigurowac mikrofon w FC by dzialal poprawnie, drugim z problemow jest to, ze przy odpalonych dwoch aplikacjach dzwiek "leci" tylko z jednej. Jezeli ktos wie jjak pomoc to bylbym wdzieczny za wszelkiego rodzaju wsparcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz77 Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Witam mam zainstalowana Fedora Core 6 i mam pewne komplikacje z dzialaniem dzwieku(posiadam karte muzyczna AC97). Problemow z nim mam dwa, pierwszym jest to, ze nie bardzo wiem jak skonfigurowac mikrofon w FC by dzialal poprawnie, drugim z problemow jest to, ze przy odpalonych dwoch aplikacjach dzwiek "leci" tylko z jednej. Jezeli ktos wie jjak pomoc to bylbym wdzieczny za wszelkiego rodzaju wsparcie. Czesc Moze to pomoze: Centrum sterowania - Dzwiek i multimedia - System dzwiekowy - zakladka Sprzet i zaznacz Pelny Duplex a co do mikrofonu to moze Multimedia - KMix - zaznacz Capture i podglosnij oraz w przelacznikach na Mic Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rider3 Napisano Luty 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 Moglbys sprecyzowac ? poniewaz nigdzie nie widzialem tych opcji o ktorych mowiles, nie sa one przypatkiem w srodowisku KDE ? Poki co jestem newbie jezeli chodzi o fedore i linuksa wiec prosze jak najbardziej lopatologicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 w kmix powinny być przy mikrofonie dwie lampki. Zapal jedną z nich (tylko) bodajże tą czerwoną :-) powinno pomóc. Jeżeli masz kmixa to daj screene z sekscji gdzie jest mic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rider3 Napisano Luty 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 w kmix powinny być przy mikrofonie dwie lampki. Zapal jedną z nich (tylko) bodajże tą czerwoną :-) powinno pomóc. Jeżeli masz kmixa to daj screene z sekscji gdzie jest mic. Mozesz przeczytac to co napisalem wczesniej, a nie pisac bez opamietania ? Nie wiem gdzie jest kmix i nie jestem pewien czy jest on programem pod KDE, a ja siedze na gnome bo nie przepadam, za KDE. Prosze jak cos piszecie to szczegolowo, a nie ogolnikowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 W gnomie w prawym górnym rogu masz taki głośnik. Skoro system odtwarza dźwięk tylko w jednej aplikacji to znaczy, że jako sterownik dźwięku masz wybrany OSS Mixer. Kliknij prawym przyciskiem na głośniku, wybierz preferencję i teraz możesz ustawić sobie jako kontroler dźwięku ALSA. Za obsługę mikrofonu odpowiedzialny jest tylko microphone i mic boost ustaw te dwa suwaki na 3/4 i kliknij na głośniczki przy nich tak aby nie były zakreślone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rider3 Napisano Luty 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 W gnomie w prawym górnym rogu masz taki głośnik. Skoro system odtwarza dźwięk tylko w jednej aplikacji to znaczy, że jako sterownik dźwięku masz wybrany OSS Mixer. Kliknij prawym przyciskiem na głośniku, wybierz preferencję i teraz możesz ustawić sobie jako kontroler dźwięku ALSA... Nic to nie dalo podobnie jak rada z mikrofonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Luty 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 w konsoli wpisz: "alsamixer" i tam sobie to ustawisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rider3 Napisano Luty 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 w konsoli wpisz: "alsamixer" i tam sobie to ustawisz. Tez nie dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi