caiusmax Napisano Luty 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2007 Znalazłem dość ciekawą informację na temat uruchomienia narzędzia OCR FineReadera pod linuksem za pomocą wine. Informacja jest pod tym adresem: opensuse wiki - ocr. Wszystko byłoby luksus, ale próbując zainstalować różne wersje Finereadera 8 niestety mam poważne problemy. Początek instalacji jest obiecujący: 1. Pojawia się okno programu - instalacja [dalej] 2. Szybki koniec - nowy okno [finalizacja instalacji] całość instalacji kończy sie po kilku sekundach. Może ktoś się już w to bawił, i ma jakieś większe doświadczenie w uruchomieniu tego programu. Nie przypuszczam, żeby ktoś wrzucił tego tutoriala tylko dla celów rozbudowy wiki. Musi sie to dać jakoś uruchomić? Proszę o opinie w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Luty 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2007 Finereader 5 Sprint działa wraz z instalacją. Szóstki nie udało mi się zainstalować ani przenieść windzianej instalacji za czasów wine 0.9.12. Od tego czasu pracuję na piątce, narzekam o tyle, że Sprinta nie da się nijak oskryptować. Innych wersji nie znam. Można by spo¶obować tego demo 8... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Luty 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2007 Można by spo¶obować tego demo 8... U mnie demo 8 działa bez większych problemów. Wine mam w wersji: [root@localhost ~]# rpm -qa | grep wine* wine-tools-0.9.31-1.fc6 wine-capi-0.9.31-1.fc6 wine-ldap-0.9.31-1.fc6 wine-esd-0.9.31-1.fc6 wine-0.9.31-1.fc6 ant-swing-1.6.5-2jpp.2 wine-jack-0.9.31-1.fc6 wine-cms-0.9.31-1.fc6 wine-nas-0.9.31-1.fc6 wine-core-0.9.31-1.fc6 wine-twain-0.9.31-1.fc6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 //OT [root@localhost ~]# rpm -qa | grep wine* ant-swing-1.6.5-2jpp.2 Jakim cudem wylistowal Ci sie tam ant-swing? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 Jakim cudem wylistowal Ci sie tam ant-swing? blink.gif Pozdro Właśnie nie się zastanawiałem, ale pomyślałem, że jest to cześć wine'a i zostawiłem. Tylko że jak się tak bardziej przyjrzeć to jakoś nie pasuje rzeczywiście:D. Wpisałem drugi raz i to samo Chyba jakiś mały bug heheheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 rpm -qa | grep win ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 pomyslalem, ze jest to czesc wine'a i zostawilem Nawet gdyby tak bylo to nie mial prawa sie pojawic w listingu grep tylko filtruje tekst wedlug wzorca (nie wnikajac przeciez w zadne logiczne powiazania czy zaleznosci)... Moze to i jakis bug w grep?... albo rpm -qa zwraca po cichu cos wiecej [root@localhost ~]# rpm -qa | grep wine* ... ant-swing-1.6.5-2jpp.2 ... wychodzi na to, ze dla grepa e* == g Sorry za OT, ale mnie to zaciekawilo... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 wychodzi na to, ze dla grepa e* == g Nie ma bledu. Po prostu "e*" ~ "" "e*" to w regexpach ,,e dowolna ilosc razy, byc moze zerowa'' Ciachy trza wstawiac przed spacjami, gwiazdkami i takimi tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 Nie ma błędu. Po prostu "e*" ~ "" "e*" to w regexpach ,,e dowolną ilość razy, być może zerową'' No i dzieki OffTopowi sie czlowiek czegos dowiedzial, nauczyl... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 man grep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi