Hadron Napisano Luty 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2007 Czy istnuieje podobna forma zabezpieczenia, kodowania w czasie rzeczywistym zawartości katalogu uzytkownika w postacji obrazu swojego konta w pliku montowanego przy uruchomieniu profilu oraz wraz z pamieci RAM jaką wykorzystuje ? Tak jak to jest w zabezpieczeniu Mac OSX FileVault? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suwagem Napisano Luty 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2007 NIe wiem czy dobrze rozumiem Twoje zamiary. Z tego co zauważyłem to Suse 10.2 ma szyfrowanie dysków (np BLOWFISH-em) i plików zapisywanych w locie Korzystasz z ReiserFS 3,6 a nie z ext3,ale trochę wolniej chodzi W fedorze nie umiem Ci pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikcyraz Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 a truecryptem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2008 @Hadron, nie wiem czy poprawnie zrozumiałem o co Ci chodzi, ale może pomocny będzie ten tekst → http://www.linuxjournal.com/article/8599 Oczywiście z pewnymi modyfikacjami, jeśli w szyfrowanym pliku ma być cały $HOME usera, ale nie cała partycja z "domakmi" użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Lipiec 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2008 obecnie używam dm_crypt_luks którego sobie skonfigurowałem podczas procesu instalacji F9, polecam nie mam z tym żadnych problemów, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi