Skocz do zawartości

Xmms Nie Odtwarza Radia Internetowego

callou

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem, mam xmms, biorę linki do radia ze strony www.di.fm ściągam na dysk pliki w formacie pls, lecz jak chcę odtworzyć, to mi wyskakuje komunikat, że wtyczka wejściowa jest nieznana.

Czyżby aby odtwarzać radio internetowe w xmms z plików pls trzeba było coś jeszcze doinstalować?

Jak mogę rozwiązać ten problem?

:huh:

pliki w formacie pls
.pls to playlista. Potrzebujesz kodeków odpowiednich dla strumienia audio serwowanego przez rozgłośnię do której link jest w liście .pls.

Nie pytajmnie tylko jakich kodeków Ci brakuje, bo słabo się na tym znam. Zapewne mp3, możliwe że aac. Ostatnio z kodekami aac+ do BMPx walczyłem z 5 dni :)

Może zainstaluj sobie audacious i wszystkie dostępne pluginy. Ten zestaw

audacious-plugins-nonfree-wma-1.2.5-1.lvn6
audacious-plugins-1.2.5-2.fc6
audacious-plugins-nonfree-mp3-1.2.5-1.lvn6
audacious-1.2.2-2.fc6
audacious-plugins-nonfree-aac-1.2.5-1.lvn6
audacious-libs-1.2.2-2.fc6
audacious-plugins-nonfree-alac-1.2.5-1.lvn6

Odtwarza mi wszystkie linki podawane z di.fm z menu "Listen Now" ze strumienia MP3, z aac+ juz gorzej pomimo, że jak widać plugin jest zainstalowany. Nie wiem skąd bierzesz te .pls, ale pewnie też nie będzie z nimi problemu.

BTW xmms to już mocno przestarzały (jeśli czegoś nie plączę, to już nierozwijany :unsure:) odtwarzacz.

A tak bardzo możliwe, ostatnia Fedora jaką miałem to FC3, a jak kupiłem sobie nowego kompa :D , to zarzuciłem sobie FC6 x86_64 (czeka mnie ponowna instalacja, bo walczyłem z ntfs i namieszałem nieco :lol: )

Dzięki, spróbuję pokombinować z tym programikiem, który mi poleciłeś...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...