Skocz do zawartości

Problem Z Instalacja Kxdocker ?

Xrystal

Rekomendowane odpowiedzi

instaluję najpierw kxdocker-resources a pozniej kxdocker czy to jest zle ? i jak wam zrobiles jezeli macie kxdocker ?

[root@FairPC Desktop]# rpm -ivh kxdocker-resources-0.14-3.fc5.src.rpm
   1:kxdocker-resources     ostrzeżenie: użytkownik mockbuild nie istnieje - użyto konta root
ostrzeżenie: grupa mockbuild nie istnieje - użyto grupy root
########################################### [100%]
ostrzeżenie: użytkownik mockbuild nie istnieje - użyto konta root
ostrzeżenie: grupa mockbuild nie istnieje - użyto grupy root

pomozcie nie rozumiem tego adresu dokumentacji http://www.xiaprojects.com/www/prodotti/kxdocker/main.php to strona producenta Kxdocker ...

szukam dock na gorny ekran ale bez compiz i bez beryla . czy kxdocker nie wymaga beryl, compiz ?

Wg mnie to co widać to tylko ostrzeżenia. Najwyraźniej paczka została kiepsko przygotowana, ale pakiet jest zainstalowany. Możesz to sprawdzić

rpm -qa | grep kxdocker

P.S. Nie bardzo rozumiem zdanie "i jak wam zrobiles jezeli macie kxdocker ?" :blink:

Wg mnie to co widac to tylko ostrzezenia. Najwyrazniej paczka zostala kiepsko przygotowana, ale pakiet jest zainstalowany. Mozesz to sprawdzic
rpm -qa | grep kxdocker

P.S. Nie bardzo rozumiem zdanie "i jak wam zrobiles jezeli macie kxdocker ?" :blink:

Nie bardzo rozumiem zdanie "i jak wam zrobiles jezeli macie kxdocker ?" <-- to slowo "Ktos ma kxdocker i umie zainstalowac kxdocker ale chce zobaczyc to jak zainstalowac ?" chce mi napisac krotkie zadanie i tak nie lubie pisac dlugie

rpm -qa | grep kxdocker

<-- nie mam juz nic problem, juz zainstalowalem przez tar.gz (automake) lol

zainstalowalem program i dodatki , udalo mi .. Czemu widzimy czarny na gorny dock i tak brakowalo kde -transpercy w mojej systemie linuxsa ale nie umiem zainstalowac tego kde transpercy ?? Zobacz to 60659d5dc029761a.png ?

Pomozcie , szybciej ...